Arsenal-spillerne trodde de hadde tatt ledelsen i det sjanserike London-derbyet da Shkodran Mustafi headet inn et frispark fra Granit Xhaka et kvarter før slutt, men målet ble korrekt annullert for offside.
Deretter tok følelsene overhånd på Stamford Bridge. Tre minutter før slutt mistet Luiz ballen til Sead Kolasinac, og i jakten på å gjenvinne den satte brasilianeren knottene i beinet på Arsenal-spilleren.
UEFA Europa League
Historien gjentok seg for Molde: Falt sammen etter imponerende åpning
26/11/2020 PÅ 19:45
Dermed fikk krølltoppen direkte rødt kort. Før kampen ble blåst av rakk Arsenal-duoen Kolasinac og Héctor Bellerín å pådra seg hvert sitt gule kort.
– En god, åpen kamp der begge lagene prøvde å vinne. Alle kamper mot Arsenal er veldig vriene. Vi visste veldig godt hva som ventet. Det var to store lag og en fin uavgjort, sa Chelsea-manager Antonio Conte.
– Når det gjelder David Luiz, vet dere veldig godt at jeg ikke liker å kommentere dommerne. Jeg gjorde det ikke tidligere, og heller ikke nå. Dere må se på hva som skjedde i forkant av taklingen. Vi har stor respekt for dommerne, men det er rart å avslutte med ti mann mot Arsenal for tredje kampen på rad, fortsatte den tidligere Juventus-treneren.
Saken fortsetter under videoen:

Misbrukte enorm mulighet

I en sjanserik affære var Pedro nærmest for Chelsea, men han misbrukte muligheten da han kom alene med Petr Cech. For Arsenal traff Aaron Ramsey stolpen før Alexandre Lacazette misbrukte returen på åpent mål.
Arsenal hadde vunnet de to siste møtene mellom lagene. Både FA-cupfinalen i vår og Community Shield før sesongstart ga «Gunners» seier.
For første gang under Antonio Conte klarte ikke Chelsea å score i en obligatorisk hjemmekamp.

Slo tilbake i toppkamp

Arsenal på sin side stoppet rekken med bortetap mot nettopp Chelsea. Etter fem strake tap kunne Arsène Wenger endelig ta med seg poeng hjem til Nord-London. Nylig tapte Arsenal hele 0-4 borte mot Liverpool.
– Vi trengte dette (poenget) mot et topplag. Vi har slitt her de siste årene, men vi er kapable til å stå imot mot de aller beste. Vi viste at vi kan skape sjanser, og i en annen kamp kan det tenkes at vi hadde klart å sikre seieren, sa Arsenals midtbanespiller Aaron Ramsey.
– Vi trengte dette etter Liverpool-kampen. Vi spilte inne på deres halvdel og sto høyere i banen. Vi ønsket å få et godt resultat og klarte det, fortsatte Ramsey.
Saken fortsetter under videoen:

Welbeck-skade

Slik oppsummerte Arsenal-manager Wenger søndagens poeng:
– Det handlet om å vise rett mentalitet og å slå tilbake fra forrige bortekamp. Vi kunne vunnet her. Det var en intens kamp, et skikkelig slag. Vi er ikke lenger inne i et overgangsvindu, noe som påvirket spillet vårt mot Liverpool. Vi er alle bare mennesker.
For bortelaget ble Danny Welbeck lyskeskadd 20 minutter før slutten. Angriperen måtte byttes ut.
Chelsea ligger på tredjeplass i Premier League med ti poeng etter fem runder. Arsenal ligger på nedre halvdel med sine sju poeng.
(©NTB)
UEFA Europa League
Fortsatt usikkerhet rundt Molde-profilens skade: – Vil gjøre undersøkelser
25/11/2020 PÅ 20:24
UEFA Europa League
Lover et annerledes Molde før Arsenal-møtet: – Skal være med å danse
25/11/2020 PÅ 14:28