Problemene fortsetter for Stabæk – ga bort seieren

Herman Sønju

Oppdatert 26/02/2022 klokken 16:24 GMT+1

Stabæk gikk på et nytt tap mot Arendal. Etter å ha ligget under 0-2 snudde laget fra sørlandet kampen og vant 3-2.

Stabæk-trener Eirik Kjønø

Se Stabæk i OBOS-ligaen på discovery+
Stabæk - Arendal 2 - 3 (1-0)
Stabæk fikk det tøft i siste treningskamp mot Vålerenga. Oslo-klubben hadde full kontroll og vant 3-0.
Dermed var det et revansjelystent lag som skulle møte Arendal på Marbella lørdag.
Og det startet bra for de blå. I det 32. minutt fikk de tildelt straffespark, noe billig, da Arendals forsvarer holdt armen langs kroppen og det var kort avstand fra ball til mann.
Straffen satt Herman Geelmuyden sikkert nede til venstre for keeper.
Det ga Stabæk en 1-0 ledelse inn i garderoben i en ellers sjansefattig omgang.

Åpnet seg etter pausen

Det virket som begge lag hadde mer å komme med etter hvilen, for i andre omgang ble det en mye mer fartsfylt kamp.
Stabæk tok etter hvert styringen i kampen og kom til flere farligheter. I det 65. minutt skulle det lykkes.
Bærumsklubben rullet nydelig opp langs venstrekanten. Fra dødlinja slo Kristoffer Lassen Harrison ballen over hele Arendal-forsvaret. På bakre stolpe ventet Emmanuel Gift og hamret inn 2-0 scoringen på volley.
Så skulle kampen en helomvending. Snaue ti minutter senere ble ballen slått langt fra egen sekstenmeter. Kluss i de bakre rekkene fra Stabæk gjorde jobben enkel for Sander Lille-Løvø som ikke gjorde noen feil alene med Viktor Engh.
Etter en misforståelse på midtbanen ga Stabæk fra seg ballen. Lille-Løve tok nytte av at Engh sto langt ute og lempet ballen over keeperen fra omtrent 30 meter. Dermed var lagene like langt før de siste ti ordinære minuttene.
Saken fortsetter under videoen.

Se sammendraget: Odd sendte Stabæk ned i OBOS-ligaen

Rett før full tid fullførte laget fra PostNord-ligaen comebacket. Edvard Race smalt til med venstrefoten fra distanse. En fantastisk avslutning fra midtstopperen som sikret seieren for Arendal.
Dermed står Stabæk med fire tap på fem treningskamper. Den eneste seieren så langt kom mot Kristiansund.
Slik startet lagene:
Stabæk (3-5-2): Viktor Engh – Kristoffer Lassen Harrison, Filip Hornburg, Kasper Pedersen – Harald Race, Herman Geelmuyden, Curtis Edwards, Martin Høyland, Victor Wernersson – Emmanuel Gift, Fitim Azemi
Arendal (4-3-3): Jonatan Strand Byttingsvik – Håvard Meinseth, Jonas Fredriksen, Sune Kiilerich, Edvard Linnebø Race – Sebastian Remme Berge, Preben Skeie, Martin Trop – Andreas Hellum, Mathias Johansen, Ole Marius Habestad