Populære sporter
All sport
Vis alt

Ble hentet fra Tottenham i høst – nå er han ferdig i OBOS-ligaklubben

Even Lübeck

Publisert 19/12/2022 klokken 11:30 GMT+1

Den unge målvakten kom rett fra Tottenham og hadde spilt en rekke aldersbestemte landskamper da han ble hentet til Kongsvinger i høst. Nå har han ikke fått fornyet kontrakt.

Kongsvinger-supportere.

Foto: NTB

I sommer ble det klart at den 19 år gamle jærbuen Isak Midttun Solberg tok farvel med Tottenham etter tre år i den engelske storklubben, da han ble klar for Kongsvinger. Solberg signerte proffkontrakt med Spurs sommeren 2019, da han meldte overgang fra Brynes U19-lag.
Det ble derimot svært begrenset med spilletid for Solberg i Tottenham. Han var kun med i troppen i fire av 20 kamper i Premier League 2, og fikk ikke et eneste minutt på banen for U23-laget. Solberg fikk derimot én kamp for Tottenhams U18-lag – 4-4 mot Reading i oktober 2020.
Burvokteren står med 11 aldersbestemte landskamper for Norge, sist på U19-landslaget – der han fikk debuten i februar 2022 mot Spania.
Oppholdet i Kongsvinger ble ikke akkurat som keeperen hadde håpet på. Midttun Solberg fikk fem kamper for Kongsvinger 2 i 2. divisjon og kom aldri lenger enn benken hos A-laget.
Nå har kontrakten til målvakten gått ut.
– Isak er en fin gutt, som vi nå har fått sjekket ut nærmere og blitt bedre kjent med. Hvis kan legger ned en god jobb på veien, kan han helt sikkert bli en bra keeper. Vi takker begge så mye for innsatsen, sier Espen Nystuen til klubbens hjemmesider.
Også Mathias Bringaker og Peter Rusina er ferdig i klubben. I tillegg har Trace Murray takket nei til et forslag om ny kontrakt med KIL. Vegard Hansen har forsterket med Vegard Leikvoll Moberg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame