Sjokkåpning fra Grorud – så våknet gjestene

Oppdatert 26/02/2022 klokken 16:06 GMT+1

Det måtte faktisk en snuoperasjon til av Fredrikstad da de tok turen til Grorud i Oslo.

Grorud da de møtte Lillestrøm i 2021 i cupkamp.

Grorud - Fredrikstad: 1-2
Kun etter ti minutter spill satt Groruds Jon Martin Kristensen ballen i mål i treningskamp mot fjorårets opprykksfavoritt Fredrikstad, lørdag.
Etter slurv av FFK forsvaret - snappet måltyven opp ballen og satt fart rett mot mål - ensom. Etter et fint touch forbi FFK-keeper Håvar Jensen, stod det 1-0 til hjemmelaget. 19-åringen som blir omtalt som Groruds nye "gullgutt" noterte seg fem mål i fjor med 16 involveringer da laget klarte akkurat å holde seg over nedrykkstreken.
Tross sure minugrader for de 150 tilskuerne som hadde tatt turen - var det definitivt plussgrader på Grorud kunstgress. Etter 15 minutter spill var det utlevert to gule kort og noen minutter før det første målet fikk gjestene frispark. På frisparket scoret Grorud-spiller Geyrald Meyer nesten selvmål etter at han headet ballen inn i egen tverrligger. Ballen kom så i retur og FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Jensen prøvde seg på en halv-volley uten å lykkes.
Så du denne?

Se Grorud sikre det livsviktige poenget

Klabb og babb

Det var litt klabb og babb i forsvaret til begge lagene gjennom hele kampen - spesielt da Grorud grunnet FFKs høye press - som gjestene fikk belønning for i 25 minutt. Grorud-keeper Simen Lilleviks pasning ble stoppet bare noen meter utenfor egen 16-meter av et FFK-hode. FFKs Riki Alba fikk så ballen, og utliknet til 1-1.
Sistnevne hadde mange sjanser, men manglet det siste lille.
Andre omgang viste FFK seg frem, og hjemmelaget levde farlig etter bølger på bølger med angrep fra gjestene.
69. minutt blir det dømt straffespark til FFK. Nicolay Solberg satt den iskaldt i mål.
Kampen endte 1-2 til gjestene. Lagene møtes allerede igjen neste uke på treningsleir på Marbella.

Årets mål: Bjørn Martin Kristensen