Populære sporter
All sport
Vis alt

Tiller med råsterk prestasjon i klassiker-åpningen da van Aert vant: – Helt enormt

Joakim Opphus

Oppdatert 26/02/2022 klokken 18:00 GMT+1

Rasmus Fossum Tiller hang lenge med helt i teten av Omloop Het Nieuwsblad, men da Wout van Aert angrep klarte ikke Uno-X-rytteren å henge med.

Wout van Aert

Foto: Getty Images

  • Følg Kuurne - Bruxelles - Kuurne i morgen på discovery+ fra kl. 14:30
Rasmus Tiller var det eneste norske bidraget i finalen av klassiker-åpningen, Omloop Het Nieuwsblad. 25-åringen hang enkelt med opp legendariske Muur - Kapelmuur, og lå godt posisjonert før den siste stigningen opp Bosberg 13 kilometer før mål.
Men rett før den siste bakken var det den store forhåndsfavoritten, Wout van Aert, som gikk på et angrep som tok resten av ledergruppa litt på senga.
Belgieren fikk fort en luke inn i Bosberg. Den luken ga han aldri fra seg og kunne sykle over målstreken i ensom majestet i årets første klassiker.
Tiller var ikke posisjonert helt optimalt i spurten om andreplassen. Men likevel tok han en veldig sterk femteplass i spurten og ble nummer seks i rittet.
– Det er rett og slett bra og et solid nivå som han viser, sier Discoverys sykkelekspert Henrik Evensen.
– Det var tydelig at Uno-X hadde en plan om å spare han. Måten han kjører «muren» på er jo helt enormt. De så ut som han hadde mange flere gir å gå på dersom det hadde blitt kjørt enda hardere opp der, så det var imponerende.
Sonny Colbrelli vant spurten i gruppen bak den suverene belgeren og tok andreplassen. Greg van Avermaet tok tredjeplassen.

Et ritt i to deler

Årets første vår-klassiker ble et ritt i to deler. De første 100 kilometeren ble nærmest en transportetappe, men de siste 100 kilometeren ble en mer eller mindre ren «støte-cup».
Fra og med kilometer 80 og stort sett hele veien til mål kom det konstante angrep fra hovedfeltet.
Tobias Halland Johannessen fra Uno-X var en av de som markerte seg og prøvde ved flere anledninger å komme avgårde i et brudd.
– Han hadde jo vist god form og han har jo talentet, men vi visste ikke hvordan han ville takle å sitte der med verdens beste klassiker-ryttere. Det å kunne posisjonere seg i det feltet er en prestasjon i seg selv. Han viste seg å være knallsterk og satte med i flere relativt farlige angrep. Han var våkent med på alt der en periode, både han og Tiller var svært imponerende, sier Evensen.
Men ingen ryttere klarte å opparbeide seg en stor nok luke til feltet. Feltet var samlet helt frem til stigningen Berendries ca. 25 km før mål. Da satte Jumbo-Vismas Tiesj Benoot opp en voldsom fart opp bakken og sprengte feltet.
Bare Wout van Aert, Sonny Colbrelli, Thomas Pidcock og Jhonatan Navárez fra Ineos klarte å henge med over toppen.
De fire kjørte seg opp til det opprinnelige bruddet, før Benoot angrep igjen før stigningen Muur - Kapelmuur. Han kom inn i bakken med en luke på ca. 15 sekunder, men på toppen var feltet med lagkamerat van Aert i spissen rett bak Benoot.
Rasmus Tiller virket veldig sterk opp «Muren» og var femtemann over toppen.
Feltet var igjen samlet etter Muur-Kapelmuur. Men så med ca. 15 km igjen av rittet valgte van Aert å sette inn kjempekreftene sine.
Han fikk fort en luke og holdt unna opp den siste stigningen Bosberg og tok en overlegen seier til slutt på hjemmebane.

Velt

Både Markus Hoelgaard og Alexander Kristoff var involvert i velt på dagens ritt.
Begge kom seg på sykkelen igjen. Det derimot til at Hoelgaard fikk en litt hardere smell en
– Det var utrolig kjedelig med Kristoff, for han så egentlig ganske bra ut på det tidspunktet.
Det var jo synd at Hoelgaard gikk i bakken, håper det går bra, for det så ikke helt bra ut. Det er sånt som skjer da, alle vet jo når de står på start at de kan havne i bakken, det må bare Hoelgaard leve med, sier Evensen.
Hoelgaard valgte å bryte rittet, det samme gjorde Edvald Boasson Hagen og Tobias Halland Johannessen.
Øvrige norske resultater:
Fredrik Dversnes (28. plass, +1:30)
Anders Skaarseth (42. plass, +1:30)
Jonas Abrahamsen (56. plass, +1:30)
Jonas Iversby Hvideberg (57. plass, +1:30)
Alexander Kristoff (60. plass, +1:30)
Vegard Stake Laengen (80. plass, +1:30)
Erik Nordsæter Resell (87. plass, +5:04)
Sven Erik Bystrøm (89. plass, + 5:49)
I kvinnenes Omloop Het Nieuwsblad var det Annemiek Van Vleuten som slo landskvinnen Demi Vollering i spurten om seieren.
Beste norske knvinne ble Anne Dorthe Ysland i Uno-X. Hun endte på en 13.plass og trillet over målstreken i en gruppe på 33 ryttere.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame