Vålerenga med full kontroll – tok årets første seier

Herman Sønju

Oppdatert 23/02/2022 klokken 14:47 GMT+1

Etter tap i de fire foregående treningskampene gjorde Vålerenga kort prosess med Stabæk på Intility Arena, og vant fortjent 3-0.

Vidar Örn Kjartansson

Vålerenga - Stabæk 3-0
Vålerenga dro det lengste strået i treningskampen mot Stabæk onsdag.
Det ble Oslo-klubbens første seier i sesongoppkjøringen på det femte forsøket, mens Stabæk gikk på sitt tredje tap etter å ha tidligere tapt for både Raufoss og Lillestrøm.
I strålende solskinn i hovedstaten var det Vålerenga som kom best ut og styrte kampen fra start. Det tok ikke lang tid før sjansene kom. Ikke overraskende var det Vidar Örn Kjartansson som var frempå tidlig med en heading like over mål.
Stabæk fikk et par overgangsmuligheter og fant faktisk veien til mål tidlig i omgangen. Nysigneringen Fredrik Krogstad avsluttet et flott kontringsangrep med å trille ballen i nettet alene med Kjetil Haug. Målet ble imidlertid avblåst for offside.
Deretter var det kun hjemmelaget det skulle handle om. Etter et flere gode sjanser utover i omgangen fikk Vålerenga endelig hyll på byllen i det 41. minutt.
Leonard Zuta dro seg innover mot sekstenmeteren fra venstrekanten og skaffet seg nok rom til å fyre av mot lengste hjørne. Viktor Engh måtte gi retur og på bakre stolpe kunne Kjartansson enkelt heade ballen i det åpne målet.
Dermed sto det 1-0 til pause.

Briljerte i andreomgang

I pausen tok Dag Eilev Fagermo av Amor Layouini, Henrik Bjørdal og Kjartansson til fordel for Taofeek Ismaheel, Henrik Udahl og Tobias Christensen. Alle skulle vise seg å bli sterkt involvert utover i andre halvdel.
Vålerenga fortsatte der de slapp i førsteomgang. Blant annet viste Ismaheel, som er på lån fra franske Lorient, glimrende takter ute på høyrekanten og spant til tider rundt med Stabæk-forsvaret.
Petter Strand vant ballen enkelt på midten og fikk ballen videre til Vegard Eggen Hedenstad som fant Ishameel på høyrekanten.
Nigerianeren slo en strålende pasning videre inn mot Christensen som enkelt kunne sette opp Osame Sahraoui på blank kasse. Sahraoui gjorde ingen feil og satt enkelt ballen i mål til 2-0 i det 54. minutt.
Stabæk noterte seg for sin største sjanse i kampen snaue ti minutter senere da Fredrik Krogstad tvingte en god redning ut av Kjetil Haug.
I det 81. minutt la Vålerenga opp til en glitrende kontring. Sahroui fant Christensen ute på høyrekant med en fantastisk gjennombruddspasning, som videre spilte igjennom Udahl. Spissen plasserte ballen kaldt nede i nærmeste hjørne og fastslo resultatet til 3-0.
Slik startet lagene:
Vålerenga (4-3-3): Christian Kjetil Haug – Vegard Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Brynjar Ingi Bjarnason, Leonard Zuta – Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Petter Strand – Amor Layouni, Vidar Örn Kjartansson, Osame Sahraoui
Stabæk (3-5-2): Viktor Engh – Nicolas Pignatel Jenssen, Simen Wangberg, Kasper Pedersen – Sturla Ottesen, Aleksander Andresen, Curtis Edwards, Fredrik Krogstad, Jeppe Arctander Moe – Oliver Edvartsen, Herman Geelmuyden