Oppdatert 15/11/2020 klokken 20:51 GMT+1

Sogndal misbrukte et straffespark og tapte mot Sandnes Ulf.

Kristoffer Hoven (t.v.) under en tidligere kamp mot Lillestrøm

Sandnes Ulf - Sogndal 2-1
Sogndal fikk en frustrerende kveld borte mot Sandnes Ulf. For mens Eirik Bakkes menn reiste hjem med null poeng, smilte nok Lillestrøm-fansen i sine stuer. Resultatet betyr nemlig at Sogndal er to poeng bak LSK på direkte opprykk. Sistnevnte har i tillegg en kamp mindre spilt, men tapte overraskende mot Ull/Kisa senere søndag kveld.
Kristoffer Hoven kunne sendt OBOS-treeren opp i 2-1, men Aslak Falch reddet straffesparket. Hoven og lagkamerat Daniel Eid så ut til å enkelt kunne sette inn returen etterpå, men gikk i veien for hverandre.
Songdal jaktet på seieren, men rotet det skikkelig til på overtid. En svak heading hjemover av Igoh Ogbu gjorde det mulig for Kent Håvard Eriksen å sette inn seiersmålet for Sandnes Ulf.
Sogndal ser for øyeblikket ut til å måtte kjempe seg gjennom kvalifisering hvis drømmen om opprykk til Eliteserien skal gå i oppfyllelse. LSK er to poeng foran mens Tromsø slo Jerv 1-0 etter scoring av Fitim Azemi. Med Sogndal og LSKs poengtap ser det dermed ut til at TIL kommer til å rykke rett opp i Eliteserien igjen.
For Ulfs del betyr seieren at de tar nok et steg nærmere fornyet plass i OBOS-ligaen. Vertene gikk ned på kne i enorme jubelbrøl da dommeren blåste av.
– Vi har hatt en periode der da har kladdet litt. Da betyr disse kampene litt mer når vi klarer å tippe de riktig vei, sa Eriksen i seiersintervjuet.
Mens Sogndal tapte i Sandnes tok Tromsø nok et stort steg mot opprykk med seier mot Jerv. Se Fitim Azemis scoring i den kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Sammenlignes med brasiliansk driblefant etter praktmål

Viktig Sogndal-utligning

Opprykksjaktende Sogndal fikk en tøff start på en regnfylt kveld i Sogndal. Det var bare spilt drøye 17 minutter da Mads Sande fikk god tid til å sikte og fyre av fra 20 meter. Kanonskuddet føk inn i nettmaskene bak Renze Fij.
Sogndal brukte tid på å svare, men fikk til slutt utligningen like etter pause. Vertenes fikk satt inn en takling da Songdal kom inn i feltet, men ballen endte i beina på Alioune «Badou» Ndour, som enkelt ekspederte inn utligningen.
Eirik Bakkes menn hadde utlignet, men ville gjerne ha et mål til.

Straffebom og misbrukt mulighet

Det kunne de fått få minutter senere. Sogndal fyrte av et frispark, og Aslak Falch måtte gi retur. I situasjonen etterpå gikk en av bortelagets spillere i bakken. Dommeren pekte på straffemerket. Kristoffer Hoven steg frem og sendte ballen mot hjørnet. Der var Falch kjapt nede og reddet. Hoven så imidlertid ut til å få en enkel jobb med å sette inn returen, men klarte i fellesskap med lagkamerat Daniel Eid å fomle bort muligheten på merkverdig vis. De to så ikke ut til å bli enige om hvem som skulle smelle ballen i mål.
– Det skulle vært en smal sak å sette den i mål, sa Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud i Fotball Direkte-studioet.
Se straffemissen her. Saken fortsetter under videoen:

Her går det galt for Sogndal: – Den hadde begge scoret på

En misbrukt mulighet for Sogndals del, men Eirik Bakkes mannskap fortsatt å presse på for ledermålet. De skapte noen muligheter, men fikk aldri scoringen som måtte til for å ta den viktige seieren hjem. Hoven var nær på et frispark like før slutt, men Ulf-keeper Falch kunne lettet se at skuddet gikk utenfor.
Istedenfor stjal Ulf og Kent Håvard Eriksen alle tre poengene på overtid.
– Jeg er veldig skuffet. Straffe skal være mål, sa Kristoffer Hoven om muligheten han misbrukte til å sende laget i ledelsen.
– Jeg tror vi hadde vunnet om vi hadde satt den, la han til.