Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 20/05/2021 klokken 21:18 GMT+2

Torsdag var det endelig duket for OBOS-ligafotball på Fredrikstad stadion, og hjemmelaget skuffet ikke de få fremmøtte i Plankebyen.

FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Johansen.

Fredrikstad - Sandnes Ulf 2-1
Fredrikstad strålte i kapp med sola på eget gress, i det som var klubbens første hjemmekamp på fire år på Norges nest øverste nivå.
Etter å ha seiret over Åsane i Bergen sist runde, var Bjørn Johansens mannskap klare for å fortsette i den samme flyten i Plankebyen torsdag kveld. Med seier over Steffen Landros Sandnes Ulf kunne Fredrikstad stå med seks av seks mulige poeng etter to runder.

To ulike omganger

Det så lenge ut til at FFK skulle dra kampen i land, for hjemmelaget hadde grei kontroll på oppgjøret i den første omgangen.
Lagene gikk inn i garderoben med 1-0 på tavla etter scoring av Nicolay Solberg, og til Discovery i pausen la ikke spissen skjul på at han burde ha satt inn enda en scoring etter å ha blitt spilt gjennom et åpent Sandnes Ulf-forsvar.
Steffen Landro foretok tre bytter i pausen, noe som for alvor fikk fart på det vestlandske maskineriet. Brann-utlante Erlend Hustads satte inn utlikningen etter en times spilt i solskinnet, og med en strålende Michael Baidoo på høyrekanten, var bortelaget nærmest scoring i den andre omgangen.
Men laget fra Sandnes maktet ikke å sette ballen i mål, og ble – to minutter før full tid – straffet knallhardt av et effektivt hjemmelag. Midtstopper – og tidligere Sandnes Ulf-spiller – Mads Nielsen kriget inn 2-1 til Fredrikstad, noe som også ble sluttresultatet.
Saken fortsetter under videoen. Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Fredrikstad med full pott etter to serierunder

– Helt sinnssykt

FFK-spillerne jublet bebrilsk etter at de tre poengene var sikret, og spesielt matchvinner Mads Nielsen var i ekstase.
– Han jubler som at han har vunnet Champions League, ropte Discovery-kommentator Jørgen Klem.
– Dette var helt sinnssykt, og det er ekstra deilig når den sitter mot gamleklubben, sa Nielsen til Discovery etter kampslutt.
Dermed står Mads Nielsen og resten av FFK med full pott etter to spilte kamper i OBOS-ligaen.
– Det er ingenting som kan stoppe oss nå, avsluttet målscorereren, før han løp ut igjen på banen for å juble med lagkameratene.