• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Sandnes Ulf-Strømsgodset 0-4
For det var gjestene fra øst som fikk den best tenkelige starten på kampen, da den andre semifinalebilletten skulle deles ut.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31
Allerede etter to og et halvt minutt spill ble Lars Vilsvik spilt fri på høyresiden, og la derfra inn et lekkert innlegg på bakerste stolpe. Der kom Kreshnik Krasniqi helt alene, og sendte dermed Strømsgodset enkelt i ledelsen.
Kun sekunder etter luktet det igjen mål i luften på ØsterHus Arena. Denne gangen på motsatt banehlavdel, men det ble kun med sjansen for hjemmelaget.
Dermed levde kampen i aller høyeste grad da lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Klasseforskjell

Men etter pause ble nivåforskjellen på lagene tydeligere. Eliteserie-laget fra Drammen fikk leke seg på gresset i Sandnes, og ikke lenge etter runding hadde Godset doblet ledelsen. Også denne gangen av Krasniqi.
Og før Sandnes Ulf nesten rakk å omstille seg etter det andre baklengsmålet, så smalt det igjen fra drammenserne. Og denne gangen smalt det ordentlig! Herman Stengel fant Tobias Gulliksen på 19 meter, og med strak vrist limte 18-åringen ballen i krysset.
– Det var et veldig godt treff. Godt å sikre kampen der egentlig. Jeg har jobbet hardt i hele vinter og kjenner at kroppen begynner å fungere, sa Gulliksen til NRK om egen scoring
Vondt ble også til verre for hjemmelaget, da Sander Finjord Ringberg til slutt så rødt, etter å ha pådratt seg to gule kort. Dermed ble veien til et cup-avansement betydelig lengre for Sandnes Ulf, som måtte spille de siste 20 med kun ti mann.
Den endelige spikeren i kista kom da det gjensto syv minutter av ordinær tid. En upresis ball av hjemmelaget på midtbanen, ga Drammen-laget en ordentlig gratissjanse. Og den sjansen lot ikke innbytter Lars-Jørgen Salvesen gå fra seg. Salvesen ristet av seg Kristoffer Hay og klinket ballen bak Aslak Falck i Sandnes Ulf-målet.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56