TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Eirik Bakkes Sogndal har hatt en sterk OBOS-sesong så langt i år og ligger på andreplass, kun to poeng bak Tromsø på topp. Nå ligger de i god rute til opprykk, noe som også er målet.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
– Det er selvsagt målet. Det gjelder alle de klubbene som er der. Men så har vi en veldig ny, ung gjeng på gang og det imponerer meg. At vi skulle være der vi er nå, hadde jeg ikke trodd før sesongen. Så vi må bare nyte slutten av sesongen og fortsette slik som vi spiller og ta kampene litt som det kommer. Jeg vil se det samme spillet som har blitt vist til nå, det er, ikke viktigere enn resultat, men vi må fortsette å tørre å være oss selv, sier han til Eurosport.no
– Bedre enn du hadde trodd sier du. Hva er det som har imponert deg mest?
– Den stabiliteten, egentlig. At vi har vært så vanskelig å møte og måten vi angriper kamper på, måten vi står i spillet vårt og måten vi utvikler oss på hele tiden. Spillerne har vært uredde i stilen og tør å dominere kamper, tør å presse, så har vi fått resultater samtidig og det hadde jeg ikke trodd i en sånn fase, forteller han.
– Så det imponerer meg. Samtidig så vokser de og blir bedre og bedre fra kamp til kamp, så får vi håpe at det fortsetter utover når det virkelig skal avgjøres, legger Bakke til.
  • Se Deadline Day-sendingen på mandag fra 19.00 på Eurosport.no, Dplay og Eurosport Norge.
Flere lag kjemper i toppen om direkte opprykk og kvalikplassene, og på spørsmål om hvem som er den argeste konkurrenten om opprykket, svarer Bakke:
– Det er bare å se på tabellen. Men det som er viktig med oss er at vi har valgt den strategien at vi skal utvikle et lag, vi skal utvikle et spill. For oss er det ikke noe krise om vi ikke går opp i år, men vi har en drøm om å være i Eliteserien så fort som mulig, og så er det like viktig at vi har noe der oppe å gjøre, at vi greier å jobbe med det å utvikle spillet vårt med tanke på å dominere kamper og forberede oss. Skal vi komme opp der så må vi jobbe med det og det får vi gjort i OBOS-ligaen.
– Vi har ikke hastverk, men vi har jo alle en drøm om å komme tilbake å spille utenfor her, istedenfor andre plasser. Så det er noe guttene jobber for, sier han og smiler mens han peker på Lerkendal.
Lørdag er det klart for runde 19. i årets OBOS-liga og Sogndal skal møte Ranheim, som også kjemper i toppen, kun fem poeng bak Sogndal.
– Det er en artig kamp å spille, så det er å glede seg til slike kamper. Vi er i en god flyt, så jeg håper at vi kan fortsett det, sier Sogndal-treneren.
Sett denne?

Lar seg inspirere av kompisens overgang: – Du ser hvor det kan ende

OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
Kvalifisering Eliteserien
Sikret fornyet Eliteserie-kontrakt etter ellevilt drama: – Jeg har aldri opplevd maken
28/12/2020 PÅ 18:00