Det har vært noen surrealistiske uker for KFUM-spiss, David Tavakoli. For utenfor banen har det vært fullstendig kaos på hans sosiale medier.
– Pågangen har vært ganske brutal. Det var plutselig flere tusen følgere på Instagram, og så bestemte de seg for å lage en egen konto på mitt navn som fikk 50.000 pluss følgere, sier han når Eurosport møter han på KFUM Arena etter en småkjølig trening.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Grunnen til den voldsomme oppmerksomheten er at Tractor SC i Iran plutselig fikk 28-åringen på radaren, noe som ble plukket opp av iranske medier. Dermed ble Tavakoli en meget ønsket figur blant fansen.
TV2 omtalte saken tidligere i uken.

Egen konto ble rapportert inn

I tillegg til å opprette fankontoer, ble han kontaktet i tide og utide av fans som ønsket han til klubben. Noen tok til og med et nytt steg på sosiale medier for å fyre oppunder ryktene.
– Noen ville være meg, så de rapporterte min bruker, og den ble sletta. Da var det noen andre som hadde en konto på mitt navn, og med mine private bilder gående. Så det har vært gøy, det har jo det. Litt uvanlig, forteller han.
Tractor S.C er en stor klubb i Iran, med en enorm fanbase. På Instagram har klubben nesten en halv million følgere. De har også landets nest største stadion i Sahand Stadium, som har en kapasitet på 66,833 personer.
Spissen til KFUM, som har iransk far, kan derfor ikke si at han utelukket det helt.
– Det er en stor klubb der nede, med mye passion og mye entusiasme. Så det hadde vært gøy å spille foran 50-60.000 på tribunen. Det hadde det absolutt, sier han, mens han også er klar på hvorfor det ikke ble noen overgang.

Takket nei

– Vi har korona gående, og så handlet det litt om hvordan situasjonen er der nede. Det var mye som måtte på plass. Serien startet for tre dager siden, så jeg hadde to dager på å pakke baggen og permittere meg selv på jobb. I tillegg måtte jeg prøve å få «Kåffa» med på laget. De har ikke hatt kontakt med klubben heller, så det var en jobb å gjøre der og, sier han.
Rammene på en eventuell avtale skal derimot ha vært forlokkende. Summene det snakkes om skal ha vært syvsifret, i det som ifølge han selv ble en slags drakamp om å få i stand avtalen på hans vegne.
– Det har vært flere agenter og mellommenn der nede som har hatt lyst til å fikse overgangen. Så de kom med noen nye kontraktsforslag, alle mann. Alle bød høyere enn den andre.
– Hvor høyt ble det til slutt?
– Det ble høyt nok til at jeg måtte vurdere det i hvert fall, sier han med et smil.

Kunne åpnet for landslagsspill

Nivået på ligaen er også noe han var usikker på. Tavakoli forteller at han har sett et par rivaloppgjør og store kamper derfra, men at han ikke har helt oversikt. Riktignok spiller blant annet tidligere Fulham-spiller Ashkan Dejagah i Tractor, og laget har flere landslagsspillere å by på.
At det kunne åpne for spill med flagget på brystet var også en vurdering han måtte ta.
– Tanken var at hvis jeg først havner der, så er det for å se om det er mulighet for å komme med på et landslag og kanskje bli med i et VM i 2022, men det får være med drømmen denne gangen.
Men det ble ikke noe utenlandseventyr denne gangen, og kanskje betyr det at han snart får Instagram-kontoen gjenopprettet, og at fankontoene (med 53.600 og 34.300 følgere) forsvinner.
– Den blir nok borte når de skjønner at jeg ikke kommer ned dit.
Sett denne?

Reagerer etter nyheten om Brann-spiller: – Han er ferdig

OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58