• Følg KFUM - Fredrikstad onsdag kl. 17:00 på discovery+
KFUM fikk en marerittstart på helgens oppgjør da de allerede etter et drøyt kvarter spilt lå under 0-2 på Sparebanken Sør Arena. «Kåffa» slo derimot knallhardt tilbake, for da dommeren blåste av for fulltid hadde Oslo-laget snudd oppgjøret til 3-2.
Tre sterke poeng mot Start gjør at gjengen fra Ekeberg nå ligger på sjetteplass i OBOS-ligaen.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
– Det er sånn det er med OBOS-ligaen: Tett og jevnt hele veien. En seier eller to kan være forskjellen på bunnstrid og topplassering. Nå skal vi bare bygge videre på den seieren, sier Jørgen Isnes til Discovery dagen før Oslo-klubben tar i mot Fredrikstad på eget kunstgress.
– Så det er ikke så verst å være «Kåffa»-trener om dagen?
– Nei, det er veldig fint, ler Isnes, før han fortsetter:
– Jeg er en trener som nyter fotballkamper, og jeg er nok ekstra flink til å nyte de kampene som går bra over lang tid. Det å være fotballtrener på dette nivået når det går bra er veldig gøy.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Njie avgjorde da KFUM snudde mot Start – se høydepunktene

Mentalitet

Etter kampen mot Start brukte klubben store ord for å beskrive skalpen. På egne nettsider skrev de blant annet at: «Blant våre 35 seire i OBOS-ligaen gjennom historien, var dette blant de som har smakt aller best».
En påstand Isnes delvis stiller seg bak.
– Vi slo Ranheim i fjor (0-1 på EXTRA Arena, journ.anm), så den er oppi der. Men etter å ha tatt i betraktning at vi lå under med to mål mot Start, så blir nok den ekstra smakfull. Det var rett og slett en auforisk stemning, beskriver treneren, som samtidig presiserer at de ikke ønsker å ta av helt.
– Jeg har også lyst til å trekke fram at vi nå står med to sterke borteseiere på rad, på steder der vi i utgangspunktet ble regnet som «underdogs». Kampen mot Ull/Kisa var også en utrolig sterk prestasjon, der vi sikret seieren på overtid.
Med overtidsscoring mot Ull/Kisa og en mesterlig snuoperasjon mot Start, er det lett å trekke fram mentalitet som et viktig stikkord på KFUMs reise til topp seks.
– Ja, det er helt klart. Mentaliteten har vært viktig for oss, noe vi så ekstra tydelig i overtidsseieren mot Ull/Kisa. I den forbindelse vil jeg også trekke fram David (Tavakoli) som har scoret fra benken i tre kamper på rad nå, noe som har sikret oss en god poengfangst.

– Trenger solskinnshistoriene

Før sesongen var lag som Ranheim, Sandnes Ulf og Start forespeilet en kamp helt i toppen av OBOS-ligaen. Alle de tre klubbene har skuffet stort i 2021, samtidig som at lag som KFUM Oslo og Jerv har blandet seg inn i opprykksstriden.
Isnes synes det blir feil å sammenligne KFUM med Jerv, ettersom sørlandslklubben har større budsjettrammer enn Oslo-klubben, men de er begge lag som stort sett ikke er med helt der oppe.
– Det at andre lag ligger der oppe, synes jeg er veldig viktig. Norsk fotball trenger lag som HamKam, Fredrikstad og Brann på øverste nivå, men man trenger solskinnshistoriene også – noe vi blant annet har sett med Kristiansund de siste sesongene, forklarer treneren.
– På lik linje kommer vi og Grorud. De historiene er det norsk fotball er bygget på. Breddden i ligaene har en stor verdi, legger «Kåffa»-sjefen til.
Siden opprykket til OBOS-ligaen havnet KFUM Oslo først på fjerdeplass i 2019, før de var tre poeng unna topp seks i 2020.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Barmen-show i debuten da AaFK slo Bryne – se høydepunktene

Øyner muligheter mot FFK

Nå ønsker Jørgen Isnes å se framover, og med sju hjemmekamper i serien – i tillegg til cupkampen mot Kristiansund på Ekeberg neste uke – har 42-åringen et mål om å få fylt opp alle setene på KFUM Arena.
– Vi prøver å pushe klubben til å fylle opp stadion. Kampene kommer som perler på en snor her, så da må vi jobbe med å fylle tribunene.
Og allerede onsdag kommer KFUMs neste store test, når Fredrikstad kommer på besøk til Ekeberg.
  • Følg KFUM - Fredrikstad onsdag kl. 17:00 på discovery+
– Hva blir nøkkelen i den kampen?
– Først og fremst ser vi på muligheten til å komme oss litt næmrere Fredrikstad på tabellen. FFK er et lag som har sett gode ut offensivt, samtidig som at de ser godt trent ut. Vi må bare tørre å spille vårt spill. Vi er godt forberedt, svarer Isnes, før han skyter inn:
– Vi skal angripe, ikke tenk på det.
Fredrikstad hadde marginene på sine side på overtid i kampen mot Sogndal sist runde. Se den enorme redningen til Håvar Jenssen her:

Leverer kandidat til årets redning i OBOS-ligaen på overtid

Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 KLOKKEN 17:16
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58