Det var Bladet som omtalte overgangen først.
Et avlyst landslagsoppdrag førte til at 19 år gamle Håvar Dahl fra Stjørdal nå har signert med den mestvinnenede klubben i Thailand, Buriram United.
Eliteserien
NFF skal i møter om koronatiltakene onsdag morgen
13 MINUTTER SIDEN
Allerede neste uke reiser Dahl til den Thailandske provinsbyen, for å starte profftilværelsen.
– Jeg skulle egentlig på landslagssamling, men så ble det avlyst på grunn av korona. Landslagstreneren fulgte meg opp i vår. Han er speider for klubben og har en del kontakter, så da ble det sånn, sier 19-åringen til Eurosport.
Dahl har en Thailandsk mor og dermed også dobbelt statsborgerskap, noe som gjør at han var plukket ut til en samling med det Thailandske U20-laget. Da den ikke ble noe av, ble det istedenfor ny klubb.

Asiatisk Champions League

Nå skal gutten fra Stjørdalen bytte ut motstandere som Flekkerøy, Notodden og Vard Haugesund med Chonburi, Samut Prakan og Bangkok United. Kontrakten han har signert med Buriram United er på tre og et halvt år.
– Det er den største og mestvinnende klubben i Thailand, de har spilt i Champions League og vunnet det meste egentlig, sier Dahl.
I øyeblikket ligger klubben på 12. plass i Thai League 1, den øverste divisjonen i landet, men laget har vunnet serien syv ganger og ble nummer to i fjor.
Det har ført til at de har kvalifisert seg til spill i Asiatisk Champions League flere år på rad, og har spilt mot lag fra både Kina, Japan, Korea og New Zealand. Best gjorde Bruriam United det i 2013, da de kom til kvartfinalen i turneringen.

Drømmer om topp 5 i Europa

Nardo-spilleren sier han kunne velge mellom spill i OBOS-ligaen neste år, eller å signere for den thailandske klubben.
– Hvis det hadde blitt Obos så hadde det blitt jobb ved siden av. Men i Thailand kan jeg fokusere 100% på fotball og å utvikle meg, sier Dahl.
Nå tar den unge spilleren et steg som gjør at han skal leve som en profesjonell fotballspiller. Snart går turen til Asia, men i framtiden er det klubber nærmere hjem som frister mest.
– Drømmen er å spille i Europa, for en av de fem største ligaene i verden, det er det som er målet, sier 19-åringen.
Dahl, som også har spilt for Stjørdals-Blink, er takknemlig for tiden i Nardo.
– Nardo tok meg godt i mot da jeg kom fra Blink. Jeg vil gjerne takke sportssjefen som har gitt meg muligheten til å utvikle meg.
Eliteserien
Siste stikk til Gauseth før avskjeden: – Kommer ikke til å gråte meg i søvn
26 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke ny skandalekamp: – Vi er veldig positive til Levermyr
2 TIMER SIDEN