Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette punger Molde ut for Sheriff: – En høy sum

Susanne Furøy Wergeland

Oppdatert 01/07/2020 klokken 15:49 GMT+2

Sheriff Sinyan (23) har bare startet 19 kamper for Lillestrøm siden 2016. Tirsdag ble han solgt for rekordsum.

Sheriff Sinyan

Foto: Scanpix

Lillestrøm solgte Sheriff Sinyan til Molde i går, og fikk etter det Eurosport erfarer rundt 5 millioner for stopperen.
Det er den høyeste summen LSK har solgt en spiller for i Norge. Og blant de høyeste summene en spiller har gått for fra nivå to til nivå en.
– Vi ønsket ikke å selge, og har avslått flere bud. Men til slutt ble summene for gode, og da spilleren selv ønsket å gå, måtte vi selge, sier sportssjef i Lillestrøm Simon Mesfin, uten at han vil bekrefte summene.
At det er akkurat Sheriff Sinyan som skal sette LSK-rekord er bemerkelsesverdig. Han blir straks 24 år, og spilte bare 10 kamper fra start for Lillestrøm i nedrykkssesongen i fjor.
– Han har stort potensial, og Molde trengte en forsvarsspiller. Og så har de veldig god erfaring med å hente LSKere, sier sportssjefen, på spørsmål om hvorfor salget var mulig.
Fredrik Gulbrandsen, Mathis Bolly, Erling Knudtzon, Ohi Omoijuanfo og Ruben Gabrielsen er eksempler på tidligere LSK-spillere som har gjort det godt i Molde.
Sheriff Sinyan ble kraftig satt tilbake etter en kneskade under futsal-spill i 2016. Han brukte nesten to år på å bli frisk, og spilte ikke for A-laget mellom 2016 og 2019. Dermed ender Holmlia-guttens nesten fem år lange proffliv i LSK med bare 34 kamper, hvorav 15 som innbytter og 5 i cupen.
– Det er en høy sum. Spesielt med tanke på utfordringene klubbene har fått på grunn av korona, sier Joacim Jonsson.
– I tillegg har han spilt lite og ikke etablert seg på nivået ennå. Men Sinyan kan nok ta det som en tillitserklæring. Molde viser at de har stor tro på ham når de legger 5 millioner på bordet. De får en spillende stopper med tempo og fysikk, sier Eurosport-eksperten.
Han mener overgangen er god også for LSK.
– De hadde to like stoppere i Salquist og Sinyan. Nå må de finne en som utfyller Salquist på en bedre måte, sier han.
Mesfin bekrefter at pengene skal reinvesteres i ny stopper, men han har ikke hastverk.
– Vi skjønte at vi ikke kom til å få hentet en erstatter da vi solgte ham i går, for nå er vinduet stengt, og vi skal ikke forhaste oss med reinvesteringen av disse pengene, sier Mesfin, som signerte Marius Amundsen tidligere på dagen i går. Fra før har klubben Tobias Salquist, Philip Slørdahl og Tobias Sandberg, men sistnevnte er langtidsskadet.
PS: 5 millioner er blant de høyeste summene for en overgang fra nivå to til nivå en, men rekord er det ikke. I 2018 gikk Even Hovland fra Sogndal til RBK for rundt 8 millioner.
picture

Indre Bane: Bakenga til Odd, Shala-kort og RBKs nykommere

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame