Vinduet har akkurat stengt, og det har vært flere fine signeringer denne vinteren.
Det er mange gode spillere som ikke kommer med på denne listen.
Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
EN DAG SIDEN
Her er de jeg mener er de ti beste.
NB! Jeg har ikke vektlagt lengde og videresalg så tungt, men har rangert dem og tatt utgangspunkt i leveranser til nå og forventede leveranser.

10. Amidou Diop

Posisjon: Midtbane
Fra: Adanaspor Til: Kristiansund BK
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: Vederlagsfritt.
I vinduets ellevte time hentet KBK sin tidligere kjæledegge Amidou Diop tilbake etter at han har hatt et mislykket opphold i tyrkisk fotball. Diop vil gå inn og forsterke en allerede solid midtbane.

9. Kasper Junker

Posisjon: Spiss
Fra: AC Horsens Til: Bodø/Glimt
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: ca. 4 mnok.
Spissen presenterte seg allerede i fjor høst for det norske publikummet, da for Stabæk. Glimt likte hva de så, og slengte om lag fire millioner på bordet for dansken før denne sesongen. Det har vist seg være vel investerte penger. Junker har vært formidabel til nå i sesongen.

8. Lars Olden Larsen

Posisjon: Midtbane
Fra: KFUM Til: Mjøndalen
Kontraktslengde 31.12.2022
Pris: ca. 500.000
Jeg har kritisert Mjøndalen mye for sin overgangspolitikk, men i år har de truffet mye bedre. Løpsmaskinen Lars Olden Larsen har vært fantastisk. Enorm frekvens og passer perfekt i Mjøndalens press-spill. Han er i tillegg kreativ og fin med ballen i beina.
(Artikkelen fortsetter under):

Suksess-signeringene: Hjernerystelse, Oslo-flytting, lånt kapteinsbind og dom på hverandre

7. Marcus Holmgren Pedersen

Posisjon: Høyre back
Fra: Tromsø IL Til: Molde FK
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: ca. 2,5 Mnok
Nok en meget smart signering av Molde. Pedersen er ung og har alle attributter som tilsier at han vil bli en meget god høyreback. Det er nærmest en gåte at han ikke ble brukt mer i TIL i fjorårets sesong. Har startet sesongen til terningkast seks.

6. Anton Saletros

Posisjon: Midtbane
Fra: Zenit Til: Sarpsborg 08
Kontraktslengde: 31.07.21
Pris: Lån til august
Sarpsborg 08 ønsket en bedre ballspiller på midtbanen og i Saletros har man fått det. Meget balltrygg og en spiller som dikterer tempoet. Har i tillegg et godt venstrebein. På et poengfattig Sarpsborg i seriestarten, har Saletros vært et stort lyspunkt.

5. Torgeir Børven

Posisjon: Spiss
Fra: Odd Til: Rosenborg
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: ca. 2 mnok.
RBK henter toppscoreren fra fjorårets sesong og Børven har sett minst like het ut denne sesongen. Selvsagt er dette en god forsterkning for trønderne.

4. Daniel Pedersen

Posisjon: Sentral midtbane
Fra: Lillestrøm Til: Brann
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: Ca. 2 mnok
Pedersen var en åpenbaring da han kom til LSK høsten 2018, og var viktig i LSKs redningsaksjon. I 2019 hadde han en middels sesong grunnet flere småskader. Pedersen er den pasningssikre stabilisatoren Brann har søkt i denne posisjonen etter at Sivert Heltne Nilsen forsvant til dansk fotball. Har startet sesongen meget bra på Branns midtbane.

3. Sosha Makani

Posisjon: Keeper
Fra: Naft Masjed Soleyman Til: Mjøndalen
Kontraktslengde: 31.12.22
Pris: Bosman
De har sagt det i lang tid internt hos Mjøndalen at Makani er en av de beste keeperne i norsk fotball, men vi har aldri riktig fått se det. Det har vært utlåning, skader og litt rot som har gjort at det er først nå han ordentlig viser seg frem på norsk fotballs største scene. Men for et inntrykk han har gitt. Makani har vært monumental første del av sesongen.

2. Kristoffer Zachariassen

Posisjon: Indreløper
Fra: Sarpsborg 08 Til: Rosenborg BK
Kontraktslengde: 31.12.22
Pris: Ca. 8 MNOK
Zachariassen har riktignok startet svakt i RBK-drakt, men jeg nekter å gi ham opp. Han skal være som skapt for 4-3-3. Enorm frekvens i beina, flytter seg mye og raskt. God til å time dype løp inn i offensiv boks og kommer til mange målsjanser. Er faktisk god på hodet til tross for sin størrelse. Har egenskaper til å gå av folk en mot en.

1. Per Ciljan Skjelbred

Posisjon: Midtbanespiller
Fra: Hertha Berlin Til: Rosenborg BK
Kontraktslengde: 31.12.22
Pris: Bosman
En signering det lukter svidd av. Ciljan kommer tilbake fra Bundesliga med 200 kamper innenfor vesten på Herthas midtbane. Jeg regner med han er mannen som skal ta tak i taktpinnen og endelig fylle hullet etter Ole Selnæs. Herlig å få hjem en profil til norsk fotball igjen. Ubestridt ener på denne lista.
Eurosport fikk være med bak lukkede dører da Anton Saletros signerte for Sarpsborg. Se mini-dokumentaren med sportssjef Thomas Berntsen her:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
18/05/2022 PÅ 08:27