HamKam - Ull/Kisa 3-1
HamKam har fått en skikkelig opptur under Kjetil Rekdal. Etter dagens seier mot Ull/Kisa, melder de seg også på i opprykkskampen.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
Med fire kamper igjen å spille, ligger HamKam nå to poeng bak KFUM som innehar den siste kvalikplassen.
– Rekdal har naturligvis styrket sine aksjer. For han har det vært veien tilbake til toppfotballen etter at Start ble som det ble. Han kommer tilbake og viser at han lever i beste velgående. Det han har levert for HamKam, gjør at han blir interessant for andre etter hvert. Spørsmålet er om det er allerede nå, eller om det kan være lurt å være med ett år fra start for HamKam, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under.

Se høydepunktene: Lekre scoringer da HamKam vant mot Ull/Kisa

– Soleklar og fortjent hjemmeseier

HamKam tok en tidlig ledelse ved Amin Nouri. Kort tid ut i andreomgang økte Marcus Pedersen til 2-0 etter en gigantisk keepertabbe.
Kristian Onsrud la på til 3-0 kvarteret før slutt, før Henrik Kristiansen reduserte på vakkert vis helt på tampen.
– Vi vinner fullt fortjent. Den første halvtimen er meget, meget bra. Da handler det om å få inn det 2-0-målet. Så klarer vi ikke å kontrollere det like bra etterpå, men vi har ganske grei kontroll. Vi leder fortjent, venter litt på at Ull/Kisa kanskje skal åpne seg mer og at vi skal få den neste sjansen. Taktisk er det bra, men det går opp og ned med oss. Det er perioder der du er ute og kjører, så er det perioder der du veldig god kontroll. Alt i alt er det en soleklar og fortjent hjemmeseier, sa Rekdal til Eurosport.no.
– Kan dere nå si farvel til nedrykksplassene?
– Rett ned skal ekstremt mye til. Vi har ti poeng på Øygarden, så da må de vinne alle fire for å gå forbi oss på grunn av dårligere målforskjell. Men kvalik kan det fortsatt bli om du ikke tar flere poeng, sa Rekdal.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Sogndal kjørte over KFUM på hjemmebane

Offensive backer

HamKam åpnet kampen veldig godt og kunne tatt ledelsen etter bare fire minutter. Kristian Eriksen serverte Ebiye Moses et flott innlegg, men nigerianerens avslutning sto ikke i stil med forarbeidet.
Backene til HamKam var gjentatte ganger på offensiven i løpet av kampen, og det var også det som var oppskriften til 1-0-målet. Venstreback Jo Nymo Matland slo inn fra kanten, og på bakerste stolpe kom høyreback Amin Nouri i full fart og banket kula i krysset.
– Det smakte veldig godt. Jeg har hatt et par sjanser i de foregående kampene, det var deilig å endelig sette én av dem, sa Nouri til Eurosport.no etter kampen.
– Det viktigste er at vi beholder plassen. Det var det vi satte oss som mål, så får vi se hva det blir ut av resten av sesong, fortsatte han.

– Hjelpeløst keeperspill

Ull/Kisa meldte seg mer på i slutten av første omgang. Etter hvilen tok derimot HamKam over igjen, og etter timen spilt økte de ledelsen.
Keeper Stefan Hagerup skulle fange en løs ball, men glapp den i beina på Moses. Nigerianeren spilte videre til Marcus Pedersen som forlenget ballen i det åpne målet.
– Hjelpeløst keeperspill, sa Jonsson i Eurosports studio.
Et kvarter senere satte Kristian Onsrud spikeren i kista med en flott markkryper fra om lag tjue meter.
I det 90. minutt reduserte Henrik Kristiansen med kveldens peneste scoring da han curlet ballen i krysset fra kanten av sekstenmeteren.
Saken fortsetter under videoen.

Kryptisk om hva som gikk galt: – Ikke lyst å gå inn på det nå

Stortap for Sogndal

Ettersom KFUM Oslo tapte 0-3 borte mot Sogndal, kryper HamKam i ryggen på osloklubben.
Jørgen Isnes' menn beholder sjetteplassen, men har bare to poeng ned til HamKam.
Alioune Ndour (to mål) og Tomas Olai Totland scoret målene for Sogndal.
Andre resultater:
Raufoss - Ranheim 0-0
Øygarden - Tromsø 1-1
Sett denne?

Hemmelige bot-historier, hemmelige Fagermo-historier og hemmelig hatspiller

OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56