Populære sporter
All sport
Vis alt

Bunnlaget sjokkerte serielederen – så dukket kulthelten opp

Helene Fineide

Oppdatert 07/11/2020 klokken 18:39 GMT+1

Øygarden så ut til å ta tre svært viktige poeng da topp møtte bunn lørdag ettermiddag. Men en Tromsø-utligning av 35-åringen Mo Ahamed like før slutt sørget for poengdeling på Vestlandet.

Øygarden

Foto: Scanpix

Øygarden-Tromsø 1-1
Saken oppdateres!
– Det her var morsomt! Hadde ikke trodd dette i februar da jeg satt med ølen i ene hånda og potetgullet i andre hånda. Så det var moro å være tilbake, sier en fornøyd målscorer Mo Ahamed til Eurosport etter kamp.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Ahamed her:
picture

– Hadde ikke trodd dette i februar da jeg satt med ølen og potetgullet i hånda

Håpet om beholde plassen i OBOS-ligaen hang i en svært tynn tråd for Mons Ivar Mjelde og Øygarden, men med fem poeng på de siste tre kampene var det likevel et lite håp om å overleve på det nest øverste nivået for de hvite og svarte.
Lørdagens oppgjør mot serieleder Tromsø så ut til å gå mot nok en sjokkerende opptur for de nedrykkstruede vestlendingene.
En dramatisk straffesituasjon sendte hjemmelaget i ledelsen, men serieleder Tromsø presset på og satte inn utligningen etter noen heseblesende sluttminutter.

Sjokkseier

Kampen måtte på samme måte som hjemmelagets kamp mot Kongsvinger tidligere i høst, flyttes inn i Vestlandshallen grunnet værforholdene.
Det sto målløst da lagene gikk til pause og de store sjansene uteble også frem til det gjensto ti minutter på klokka.
Og for et drama det ble da det først smalt. Øygarden tok seg en sjelden visitt på Tromsøs banehalvdel. Aune Heggebø ble lagt i bakken av Jacob Karlstrøm, og dommer pekte på straffemerket.
Tromsø-keeperen reddet først straffen, men linjedommer indikerer at Karlstrøm er for tidlig ute fra streken. Straffen tas på ny, og den satte straffeskytter Bjarte Haugsdal klink i krysset.
Øygarden-publikummet holdt nærmest pusten de siste ti, og gjestene fra nord presset på fremfor hjemmelagets mål.
Og minuttet inn i overtiden satt det for serielderen. Innbytter og kulthelt Mo Ahamed headet inn en corner og satte enkelt inn utlikningen fra kort hold.
Se høydepunktene her.
picture

Se høydepunktene: Tromsø berget poeng på overtid mot Øygarden

Slik stilte lagene:

Øygarden: Borger Thomas, Erlend Hellevik Larsen, Vegard Strønen Skeie, Kristoffer Bidne, Fredrik Flo, Thor Kristian Økland, Peter Sørensen Nergaard, Bjarte Haugsdal, Sander Marthinussen, Brage Berg Pedersen, Aune Selland Heggebø
Tromsø: Jacob Karlstrøm, Jostein Gundersen, Lars Sætra, Anders Jenssen, Steffen Pedersen, Erlend Sivertsen, Kent-Are Antonsen, Ruben Yttergård Jenssen, Sakarias Opsahl, August Mikkelsen, Fitim Azemi
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame