Høy temperatur da Grorud snudde bunnoppgjøret mot Strømmen

Håkon Brandsnes

Oppdatert 18/11/2020 klokken 15:21 GMT+1

Osloklubben snudde kampen etter at Hasan Kuruçay ble utvist. Dermed ligger Grorud på trygg grunn, mens Strømmen faller ned på kvalikplass.

Grorud mot Strømmen

Grorud - Strømmen 2-1
Hasan Kuruçay er blitt utpekt av Eurosport-ekspert Joacim Jonsson som en OBOS-spiller Eliteseriene-klubbene burde snuse på, men i bunnkampen mot Grorud gikk det galt for Strømmen-spilleren.
På stillingen 1-1 ble mannen med den voldsomme frisparkfoten utvist etter å ha fått sitt andre gule kort i en duell med Trace Akino Murray.
Ikke lenge etterpå satte Grorud-spiller Martin Høyland inn 2-1 og matchvinnerscoringen.
– Disse tre poengene er helt essensielle. Sykt viktig, sier Høyland til Eurosport etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.

Grorud slo tilbake etter et nydelig frisparktrekk

Pangstart for Strømmen

Allerede tre minutter ut i kampen pådro Kuruçay seg kampens første gule kort etter en sen takling på Oscar Aga. Det var hans sjette for sesongen, noe som betød at han uansett var suspendert til lokaloppgjøret mot Ull/Kisa neste serierunde.
Få minutter senere kom kampens første scoring.
Strømmen slo inn fra siden, og Grorud-keeper Mats Viken slo ballen rett i beina på Youssef Chaib. Han hadde få problemer med å sette inn 1-0.

Høy temperatur

Etter hvert tok Grorud seg mer og mer inn i kampen, og fem minutter før pause utliknet osloklubben etter en lekker frisparkvariant.
Sindre Osestad slo kort til Preben Mankowitz. Grorud-kapteinen flikket gjennom Martin Høyland som var nådeløs alene med keeper.
Strømmen åpnet andreomgang best, men så ble Kurucuay utvist.
Forsvareren så ut til å sette knottene i Trace Akino Murray i kamp om ballen. Etter munnhuggeri mellom Grorud- og Strømmen-spillerne, fikk Kurucay sitt andre gule kort.

Ekspert kritisk: Savner større utvikling under Hareide

Høyland-dobbel

Da Strømmen fikk spille en omgang mot ti spillere i kampen mot HamKam forrige serierunde, maktet de ikke å utnytte fordelen til det fulle.
Det skulle Grorud gjøre.
Halvveis ut i andreomgang satte nemlig Høyland inn sitt andre mål for dagen da han pirket inn et innlegg fra Oscar Aga.
Og vondt ble til verre for Strømmen på overtid. Da dyttet nemlig en frustert Simen Lillevik en Grorud-spiller over ende. Dermed fikk keeperen sitt fjerde gule kort for sesongen, noe som gjør at også han mister kampen mot nedrykksrival Ull/Kisa.
– Det er litt frustrerende at vi ikke klarer å levere en bedre prestasjon enn det vi gjør i dag. Det er veldig mye rart vi kan klage på, det er mye jeg har lyst til å klage på og si, men jeg tror vi først og fremst skal tenke på at vi ikke spilte en god kamp selv, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist til Eurosport.

Strømmen ned på kvalikplass

Grorud-seieren gjør at de for øyeblikket ligger på trygg grunn. Strømmen faller ned på kvalikplass to poeng bak osloklubben.
– Poengene kan vise seg å være avgjørende. Det er en veldig jevn divisjon. Alle spiller jevnt mot alle, så det er fortsatt mulig å ta mye poeng, sier Høyland.