Populære sporter
All sport
Vis alt

Zinckernagel: – Med Moldes trekning ville vi kommet oss til Champions League

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 18/11/2020 klokken 12:21 GMT+1

En liten pinne til bålet mellom rivalene Molde og Bodø/Glimt fra Philip Zinckernagel, samtidig som Champions League-spill neste sommer paradoksalt nok er gulroten som gjør at dansken kan forlenge kontrakten med bodøværingene. Fire faktorer taler likevel i mot at målpoengkongen blir å se i Bodø også i 2021.

Eurosport møtte Glimt-spiller Philip Zinckernagel på danskens stamkafé i Bodø sentrum.

Foto: Eurosport

Se Strømsgodset - Bodø/Glimt søndag fra klokken 20:30 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
BODØ (Eurosport.no):
Den knalltøffe Milan-trekningen ble et litt for stort hinder for Bodø/Glimt i år. Laget må konstatere at Molde nå er Norge eneste lag i høstens Europa-gruppespill, selv om Glimt har vært det suverent beste laget i 2020.
At MFK tok seg til Europa League etter å ha møtt overkommelig motstand i KuPS (Finland), Celje (Slovenia), Qarabag (Aserbajdsjan) og til slutt røk mot Ferencváros (Ungarn) i Champions League-kvalifiseringen, gjør at Philip Zinckernagel ser på det som en spilt mulighet for et norsk lag til å komme seg inn i den aller gjeveste turneringen.
– Jeg tror at hvis vi hadde fått den kvaliken Molde hadde, ville vi kvalifisert oss til Champions League, mener han.
Vi har satt oss ned på Zinckernagels stamkafé i Bodø sentrum midt i landslagspausen, hovedsakelig for å diskutere framtiden, ikke gullrivalene i Molde som forsvant en gang i sommer.
For Eliteseriens målpoengkonge har kun halvannet måned igjen av kontrakten i Glimt, men har enda ikke avgjort hvor hans fotballframtid ligger.
– Det har vært «supermye» interesse fra gode ligaer og klubber, men vi legger lista så høyt som mulig og vi tar ikke noe bare for å ta noe. Det skal være et riktig «step up» fra Glimt, derfor har jeg heller ikke tatt en beslutning enda. Tålmodighet er en viktig del av fotballverdenen, sier dansken over en kaffekopp og med VGs sportssider og Avisa Nordland foran seg på bordet.

Alder en faktor

Målet for Zinckernagel og hans rådgivere er å fiske fram en attraktiv klubb som vil satse på ham, aller helst i en av topp5-ligaene, men til tross for interesse fra flere hold har han ikke fått den umiddelbare godfølelsen så langt.
– Det har ikke vært den «topp-topp», hvor man har tenkt «den skal jeg ha». Samtidig har jeg sagt: «Gullet først og en beslutning deretter». Men har man mulighet nå som 25-26-åring til å komme seg ut til en større liga, vil det være konge, vedgår han.
At dansken fyller 26 den 16. desember gjør at han har litt mer hastverk med å få seg en avtale i en større klubb, enn om han var noen år yngre.
– Ja, så klart. Jeg blir 26 år og man skal tenke på når man blir for gammel til å komme til de store ligaene. Hadde jeg vært 22 eller 23 år hadde jeg nok forlenget med Glimt og tatt det stille og rolig, men jeg er i den alderen der.. jeg ikke er gammel, men... Hadde jeg vært 23 år, hadde jeg sikkert allerede spilt i en storklubb nå, smiler han, og tenker på at prestasjonene i inneværende sesong går mot fet skrift i historiebøkene hva gjelder målpoeng i Eliteserien, men at med en litt nyere fødselsattest ville han vært enda mer attraktiv på kontinentet.
Sett denne?
picture

Ekspertenes dom: Dette blir Eliteseriens toppscorer

Avslører planene for sesonginnspurten

Han står med 29 målpoeng så langt i sesongen, 14 scoringer og 15 målgivende. Antallet målgivende er 20 hvis man regner indirekte assists som stolpeskudd og forseelser som fører til straffescoring, slik de som spiller Eliteserien Fantasy er opptatt av.
På 2000-tallet er Veigar Pall Gunnarssons 2007-sesong for Stabæk den eneste med over 30 målpoeng, med 15 mål og 16 målgivende, sier Eurosports statistikkguru Jørn Sundby, men:
– Tallene til Gunnarsson varierer, TV 2/Altomfotball opererer med kun 13 assists, mens NTB/Nifs har 18. Jeg har 16 i min base og vil hevde de andre to er henholdsvis for strenge og for rause med tildelingen. Men her finnes det altså ingen offisiell fasit, sier Sundby.
Både Bodø/Glimt som lag og flere av spillerne har rekorder å jakte på tampen av sesongen. Det fungerer som ekstra motivasjon for lagets to samboende angrepsspillere, Zinckernagel og Kasper Junker, forteller førstnevnte.
– Vi snakker mest om hvordan vi skal score mål, men det er klart at det blir litt intern konkurranse om hvem som scorer og hvilke rekorder vi kan slå som lag. Det vi snakker om er at Kasper (18 mål) skal prøve å slå Amahl Pellegrino (21) på toppscorerlista. Vi har gjort en avtale om at han godt kan bli toppscorer hvis jeg får flest assist. Da kan han også score på mine pasninger, sier mannen som har servert Junker fem ganger denne sesongen.
Det lokale bryggeriet i Bodø er forberedt på gullfeiring. Saken fortsetter under videoen.
picture

Har forberedt seg på fest med gulløl: – Regner med at 50.000-100.000 blir revet bort

Et utstillingsvindu neste sommer

Men tilbake til det som venter etter at rusen fra gullfesten har lagt seg når vi nærmer oss jul. Siden han foreløpig ikke har slått til på et tilbud fra 1. januar, er ikke døren helt lukket for en kort forlengelse med Glimt. Hovedårsaken til det heter Champions League-kvalifisering.
– Ja, helt klart, det kan godt være en løsning og det er litt av det vi har kikket på med min agent og rådgiver: Hva slags forskjellige muligheter er det for forlengelse. For det er klart at man har lyst til å prøve å spille Champions League.
– Samtidig vil noen gruppe- eller kvalkamper i Champions League også være bra å vise seg fram i. Men det er vanskelig å si, vi kan være uheldige og få Milan igjen, eller for eksempel Arsenal, i kvaliken. Til slutt står det mellom hvilke tilbud man har. Man skal velge, men jeg stresser heller ikke. Kommer det ikke det riktige tilbudet er jeg også åpen for å forlenge litt her, sier Zinckernagel.
Økonomi er opplagt også en faktor som spiller inn, med utgående kontrakt sitter den kvikke vingen på meget gode kort på hånda i forhandlinger med interesserte klubber. Samtidig er det et annet element som har avgjørende betydning, og det er ambisjonene om landslagsspill.

Nære på å bli uttatt

Tross enorme prestasjoner i årets Eliteserie har gutten fra København enda ikke blitt tatt ut for det danske landslaget.
– Med de målpoengene jeg har og sånn som vi har spilt i år... Sånn jeg forstår det er jeg tett nok på landslaget, men jeg tror at man skal spille i en større liga før man virkelig blir tatt med i betraktningen. Også i forhold til den konkurransesituasjonen jeg er i på landslaget, de spiller jo i RB Leipzig (Yussuf Poulsen), Barcelona (Martin Braithwaite) og Sampdoria (Mikkel Damsgaard). Noen gode klubber... så man skal virkelig gjøre det godt over lang tid i Norge, eller Danmark, for å snappe en av plassene.
Han har vært i dialog med landslagssjef Kasper Hjulmand, og ville nok ha vært med blant reservene som ble hasteinnkalt til denne samlingen etter utbrudd av coronavirus i den danske troppen, hadde det ikke vært for at danskene valgte å hente inn spillere som allerede befant seg i Danmark.
– Jeg har snakket med ham én gang, han ringte til meg før forrige uttak og sa at de holder øye med oss og meg, da sa han at jeg var tett på om det kom noen skader. Det kom noen skader, men de kom sent og kun før den siste kampen så det ble ikke til noe. Siden har jeg også vært litt småskadet og til dette uttaket hørte jeg ingenting, forklarer kantspilleren.
Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det kun finnes én måte å kombinere målsettingen om å spille på både landslaget og på et høyere nivå enn Eliteserien.
– Det er fint å være med i betraktingen, men det er klart at i forhold til landslaget skal jeg nok ut og spille på en større scene. Så det er selvfølgelig noe jeg tenker på, det må jeg innrømme.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame