De har bygget ny stadion og rykket både opp og ned fra Eliteserien. Likevel dukker Mjøndalen alltid opp i grønn sone, når NFF legger fram klubbenes regnskapstall.
– Det er uvanlig i norsk fotball. Det er bare vi og Glimt som kun har vært grønn siden 2015. Vi i Mjøndalen har vært i grønn sone helt siden de begynte å rapportere, sier Vegard Hansen, som er stolt over det klubben har fått til økonomisk.
Eliteserien
Poserte på bilde etter sjokk-hendelsen: – David er utrolig lei seg
5 MINUTTER SIDEN
Da NFF la fram regnskapstallene for det første halvåret av 2020, var flere klubber plassert i rød sone. Disse blir underlagt handlingsplaner fra forbundet sentralt og får begrensninger på hva de kan foreta seg og ikke.
Det trenger ikke Mjøndalen å tenke på, som aldri har blitt kategorisert som noe annet enn en klubb i grønn sone, etter at registreringen startet i 2009.
Det betyr at de har full kontroll på klubbøkonomien.

Ingen snarveier

Allerede da Vegard Hansen ble trener for Bruntrøyene i 2006, og tok over ansvaret for et lag som spilte i 3. divisjon, ble det jobbet godt med økonomien i klubben.
På veien mot OBOS-ligaen og Eliteserien var det hele tiden vært fokus på at utviklingen skulle skje i riktig tempo.
– Det har vært viktig for oss og ikke ta noen sportslige snarveier for å komme oss raskt framover. Når du hele tiden kjemper om opprykk eller nedrykk er det fristende å tenke snarveier, og kanskje kjøpe en ekstra spiss for eksempel, men det har vi ikke latt oss friste av, sier Hansen og fortsetter,
– Derfor har det tatt så lang tid som det har å bygge opp klubben. Vi startet i 2006, men det var på denne måten vi hadde lyst til å gjøre det på.

Tåler nedrykk

Hansen forteller at han er trener i en klubb som har flere ben å stå på, med en sterk administrasjon, en gryende ungdomsavdeling og en stadion som de eierr størsteparten av selv.
– Når det gjelder egenkapital så er vi blant de rikeste klubbene i landet, og det gjør oss så solide som vi er. Det er bygd opp over lang tid. Det er sånn klubben har blitt drevet over mange tiår.
Det kommer godt med når hele verden er rammet av en pandemi, som blant annet gjør det vanskelig å tjene penger på billetter til fotballkamper.
– Vi går mot et budsjettert underskudd, men tåler det veldig fint. Vi har veldig god ryggdekning fra medspillere og en solid økonomi.
Det gjør også at klubben, som ligger på den nest siste plassen i Eliteserien, kommer greit fra det, dersom de rykker ned.
– Vi tålte et nedrykk i 2015 veldig godt, og vi kommer til å tåle et eventuelt nedrykk igjen, sier Hansen til Eurosport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde sendte Brann nærmere stupet
10 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Snakket ut og ba om unnskyldning etter absurd lagkamerat-krangel
11 MINUTTER SIDEN