Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertens topp 30 i OBOS-ligaen – dette er de første på listen

Joacim Jonsson

Oppdatert 21/12/2020 klokken 13:17 GMT+1

OBOS-ligaen er slutt, men fortsatt gjenstår noen meget spennende kvalifiseringsrunder. Denne sesongen har ligaen fått mer oppmerksomhet enn noen gang tidligere og virkelig blitt satt på fotball-kartet. Jeg har kåret det jeg mener er sesongens 30 beste spillere denne sesongen. Kun basert på årets prestasjoner.

Oscar Aga, Thomas Lehne Olsen og Markus Solbakken.

Foto: NTB

Under følger plassene fra 30 til 21. Resten av spillerne til presentert nærmere inn mot jul.
30. Mats Lillebo Stjørdals/Blink
Sentertanken som aldri spilte seg inn i Ranheim, dro til Blink og skjøt laget opp i OBOS-ligaen. Men han stoppet ikke med målproduksjonen der. Han var lenge med i kampen om å bli toppscorer i divisjonen og den kraftfulle spissen har vært meget vanskelig å stoppe når han har kommet rettvendt. Har i likhet med Blink hatt en dalende kurve og vist svakhet siste del av sesongen.

29. Oscar Aga - Grorud
15 scoringer og tre målgivende i sin debutsesong er sterkt. Riktignok er det en del straffescoringer som ligger bak disse tallene, men det er uansett meget godt og Aga viste mental styrke da han scoret på straffe i den helt avgjørende kampen mot LSK i siste serierunde. Unge Aga trenger fortsatt å utvikle seg og bli enda mer delaktig i banespillet før han skal være aktuell før neste steg.
28. Tomas Totland - Sogndal
Den unge bergenseren har vært meget god på venstresiden for Sogndal. Enorm løpskapasitet, tempo til å klare seg en mot en begge veier. Har scoret seks mål og i tillegg hatt fire målgivende, noe som er solide tall for en vingback.

27 .Markus Solbakken – Ham Kam
Solbakken har tatt store steg denne sesongen og vært Kammas beste utespiller. Har fortsatt en del å gå på defensivt og i duellspillet, men dekker mye større rom uten ball enn tidligere. Med ball er han meget trygg. Stor pasningssikkerhet og kan diktere tempoet i kampene. Bør passe godt inn hos Stabæk.

26. Sergine Mor Mbaye – Ham Kam
Den elegante keeperen har vært en av grunnene til Kammas stabilitet i høst. Atletisk og uredd i feltet. God skuddstopper og har skapt en trygghet i forsvaret. En nøkkel til at Kamma fortsatt spiller Obosfotball 2021
25. Sander Kartum – Stjørdals/Blink
Kartum var en åpenbaring første halvdel av sesongen og var en av seriens beste spillere da. Har falt betraktelig i prestasjonene, men toveisspilleren med den gode venstrefoten har vært Blinks beste.
24. Kent Håvard Eriksen- Sandnes UlfKent Håvard er virkelig til å stole på i OBOS-ligaen og scorer stort sett alltid over ti mål. Storvokst og tung å møte. Meget god til å time sine løp i bakrom og en god avslutter med både bein og hode.
23. Thomas Lehne Olsen - LSK
Forventningene var enorme på Lehne Olsen foran sesongen og mange er kanskje skuffet over kapteinen. Han startet sesongen svakt, men har vokst og vært svært viktig for LSK. 18 målpoeng er også helt greie tall. Samtidig bidrar han i mange faser av spillet, mye mer enn de fleste spisser i OBOS-ligaen og det går nok også ut over poengsankingen.
22. Espen Garnås – LSK
Garnås kom midtveis i sesongen til LSK og var med på hele oppturen. Meget duellsterk og kompromissløs i sitt spill, har skapt en defensiv trygghet i LSK-laget. Trenger å bli bedre med ballen.
21. Ole Kristian Lauvli – Raufoss
Keeperen har til tross for sin unge alder blitt en Raufoss-legende. Han har vokst sesong for sesong, og i år har han vært avgjørende for Raufoss i mange kamper. Er relativt komplett og har en god forståelse. Har nivået inne også for landets øverste serie.
Sett denne?
picture

Dette er ekspertenes «årets lag» i OBOS-ligaen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame