Berg-og-dalbane for Rekdal: Misbrukte gyllen mulighet i toppen

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/11/2020 klokken 20:19 GMT+1

Kjetil Rekdal og HamKam nærmer seg for alvor den viktige sjetteplassen i OBOS-ligaen. Mot Strømmen ble det derimot ingen ny seier, og «Kamma» ligger fortsatt to poeng bak KFUM Oslo på kvalik.

HamKam-trener Kjetil Rekdal

HamKam - Strømmen 1-1
Tidligere denne uken uttalte Kjetil Rekdal til Eurosport at han drømmer om en trenerkarriere i utlandet i framtiden, men at han foreløpig har fullt fokus på å holde HamKam i OBOS-ligaen. Det fokuset lever fortsatt i beste velgående, for mens det på tabellen ser langt ut til den oransje 14. plassen, er det kun snakk om sju fattige poeng ned til Grorud.
Med en svært tett og jevn OBOS-liga, der det er lite som skiller de beste og de dårligste fra de midt imellom. Kjetil Rekdal hadde derfor alle mulighet til å passere KFUM Oslo på tabellen og innlosjere seg på den meget viktige sjetteplassen.
Mot Strømmen maktet derimot ikke HamKam å dra i land seieren, for det var et bortelag som helt klart var nærmest scoring på tampen av oppgjøret.
Dermed er Kjetil Rekdal mer eller mindre på stedet hvil etter søndagens runde, og Strømmen tar med seg et sterkt bortepoeng fra Briskeby.
(Saken fortsetter under videoen).

Pedersen utelukker ikke nytt utenlandseventyr

Rødt kort og ledelse

Verken HamKam eller Strømmen fikk spillet og relasjonene til å stemme i den første omgangen på Briskeby søndag kveld, og både Ole Martin Nesselquist og Kjetil Rekdal måtte rusle inn i garderoben uten mål i protokollen.
Mens de første 45 minuttene manglet både scoringer og store sjanser, var de første tre minuttene av den andre omgangen svært innholdsrike. Først var Kjetil Rekdal nødt til å skrote store deler av planen for den andre omgangen, ettersom Vetle Skjærvik pådro seg sitt andre gule kort allerede ett minutt etter at han jogget ut av hjemmegarderoben på Hamar.
Til tross for at HamKam fikk en sjokkstart på den andre omgangen, viste deg seg at innledningen skulle bli rene berg-og-dalbanen for Kjetil Rekdal. For like etter at Skjærvik så rødt, sendte Jo Nymo Matland «Kamma» i føringen etter et strålende frisparktrekk.
Strømmen presset på i desperasjon for å få med seg noe mot ti mann, og i det 65. minutt satt den endelig for bortelaget. Morten Bjørlo utliknet for Strømmen etter tellefeil i de bakre HamKam-rekker, og kunne enkelt vende og sette inn andre scoring for sesongen.
1-1 ble sluttresultatet på Hamar. Ett poeng til Strømmen betyr at Nesselquists gutter rykker fra Grorud på 14. plass med ett poeng, og er kun poenget fra Ull/Kisa på plassen over – om ikke Trond Fredriksens gutter gjør det helt store mot Lillestrøm senere søndag kveld.