KRISTIANSAND / OSLO (Eurosport.no):
Start - Sandnes Ulf 3-2
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Start har gått på noen miner og gitt fra seg førersetet i kampen om den andre opprykksplassen til Sandefjord.
Derfor var Joey Hardarsons menn avhengige av å komme tilbake på seierssporet hjemme mot Sandnes Ulf.
Men det var gjestene som tok føringen, da Kent Håvard Eriksen som så ofte før fant nettet minutter før pause.
– Vi snakket ikke om mer enn at vi var enige om å fortsette det vi gjorde, for vi var det soleklart beste laget før pause. Sandnes Ulf hadde nesten ikke ballen og scoret litt ut av intet på en kontring, sier Martin Ramsland til Eurosport.
Så tok sommersigneringen på topp ansvar. Martin Ramsland ble hentet fra Sogndal for å score mål, og gjorde nettopp det da han utlignet etter fem minutter av økt nummer to.
Samme mann sørget for at kampen var snudd med sitt andre mål, bare ni minutter senere. Like før slutt fullførte han sitt hat trick med en råsterk heading etter frispark fra siden.
Det var hans første hat trick i karrieren.
– På seniornivå er det vel null, eller, nå er det en, vi teller den. Det er gøy og selvfølgelig var det viktig å snu kampen og vi viser karakter og at vi ikke lar oss knekke av en baklengs.
(Artikkelen fortsetter under):
Joey Hardarson er naturligvis glad det smalt skikkelig fra 25-åringen.
– Det er fantastisk at det løsnet litt for ham i dag. Vi har hatt litt stang ut i de siste kampene. Martin scorer tre, og det er ikke viktig at det er ham, men for en spiss er det selvfølgelig fint å lage mål og det kan bli viktig inn mot de siste kampene, sier Start-treneren til Eurosport.
På overtid fikk Sandnes Ulf straffespark, som nevnte Eriksen satte sikkert i mål. Etterpå ble det litt temperatur og tumulter med Start-målvakt Jonas Deumeland involvert. Sandnes jaget voldsomt etter nok en scoring, og protesterte mot dommer da det ikke ble lagt til ekstra tid.
– Straffen så nok grei ut den. Men Start vant fortjent, de var bedre i dag, sier Ulf-trener Bengt Sæternes.
Men Start holdt unna, og kapret tre nye poeng.
– Jeg synes det er synd at vi ikke får med poeng her, jeg synes vi fortjener det. Dessverre var det akkurat ikke godt nok i dag. Men hvis vi leverer på det nivået her og scorer mål, for de siste kampene har vært bra, og da er alt mulig, sier Kent Håvard Eriksen til Eurosport.
Dermed legger Start nytt press på Sandefjord, som møter formlaget HamKam hjemme søndag. Sørlendingene er nå to poeng foran med en kamp mer spilt.
– Slik vil det være hele veien ut. Jeg sa vel for både en og to uker siden at det betyr vanvittig mye for begge lag, enten de kjemper med ryggen mot veggen mot nedrykk eller om kvalik, så det blir viktige kamper for begge lag, og nesten som cupfinaler alle de resterende kampene. Det er veldig gøy å være med på, sier Ramsland.
– Vi kan ikke gjøre annet enn å prøve å legge press på dem, og samtidig fokusere på oss selv og gjøre vår jobb. Vi kan ikke gjøre annet enn det, sier Hardarson.
Trolig må også suverene Aalesund vente minst en runde til før de kan spikre opprykket også i teorien.
Se høydepunktene fra kampen her:
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12