Tirsdag kveld skrev Glåmdalen at Kongsvingers Olav Øby hadde spilt treningskamp for KFUM i helgen, selv om han fortsatt er under kontrakt med KIL. Ifølge avisen hadde han tidligere gitt beskjed til klubben at han ønsket seg en fotballpause. Til Eurosport.no bekrefter Øby at han ønsker å utforske andre muligheter, men fortsatt vil spille fotball på høyt nivå. Han forteller at mye av grunnen til at han vil se etter andre muligheter, er tiden han bruker på pendling og at han er borte fra kjæreste og familie.
– Jeg ønsker å satse fullt på fotballen, men ønsker også å undersøke mulighetene på andre arenaer. Jeg har en mastergrad fra Høgskolen fra før av og ønsker gjerne å ta noe pedagogikk. I tillegg har jeg fått et viktig innpass på Wang videregående skole. Jeg ønsker å undersøke andre ting, og kanskje det er å bli fotballtrener på sikt. Samtidig ønsker jeg en større nærhet til kjærester og venner. At jeg får litt andre arenaer, det trenger jeg i hverdagen, sier Øby til Eurosport.no, før han fortsetter:
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– I starten av Kongsvinger-karrieren min tok jeg mye tog. Der var det mye trøbbel og det tok mye tid. Etter hvert gikk jeg over til bil, men jeg klarte ikke å vende meg til pendling. Lagkompisen min (Fredrik Mani) Pålerud ser på pendlingen som null problem. Han studerer jo juss i tillegg. Men for meg tappet pendlingen meg for energi og jeg følte at jeg ikke klarte å prestere så godt for Kongsvinger.

Beklaget

Slik forklarer Øby valget med å trene med KFUM:
– Jeg trente med de for tre år siden før jeg gikk til Strømmen på lån. Jeg fikk et godt inntrykk av de og ønsket å trene med de for å bli bedre kjent. I tillegg har jeg sansen for Jørgen Isnes og det var veldig beleilig når jeg er i Oslo, sier Øby.
Da Eurosport kontakter daglig leder i KFUM Thor Erik Stenberg, forteller han at Øby hadde trent og spilt kamp med de.
– Han var bare å trente litt med oss. Vi hadde to kamper samme dag og trengte folk, og han hadde vært å trent med oss.
– Er det noe dere kunne gjort annerledes?
– Vi burde ha sjekket med de før han spilte treningskampen. Så vi burde hatt en dialog med de i forkant, og vi har beklaget til Kongsvinger for det, sier Stenberg til Eurosport.
– Jeg så at det ble skrevet noe i Glåmdalen i går kveld og tok kontakt med Espen (Nystuen) og beklaget, legger han til.

– Har tatt hensyn

Øby forteller at han hadde en dialog med daglig leder i KIL, Espen Nystuen i slutten av januar.
– Jeg synes Kongsvinger har tatt hensyn til mine ønsker i denne situasjonen. Jeg er veldig takknemlig for at klubben ønsker å bidra til at jeg kan ha det så godt i livet som jeg kan. Kongvinger viser at de bryr seg om spillerne og setter spilleren i sentrum, sier han ovenfor Eurosport.
– Dialogen med Kongsvinger har vært fin. Nystuen møtte meg i slutten av januar og følte han hadde forståelse for mine behov. Han møtte meg på en fin måte, legger Øby til.
Øby er under kontrakt med Kongsvinger, noe som betyr at en eventuell klubb må bli enig med KIL om en overgang. Nystuen har ikke besvart Eurosports gjentatte henvendelser onsdag, men sier dette til Glåmdalen:
– Olav er en flott gutt, og vi håper han kan finne løsninger som er til det beste for seg selv. Samtidig er det slik at Olav fortsatt har kontrakt med KIL, og en eventuelt ny klubb må henvende seg til oss og vi må bli enige med ny klubb om overgang, før det eventuelt blir en realitet, sier Nystuen til Glåmdalen onsdag ettermiddag.
Øby har tidligere spilt for Sarpsborg 08, Follo FK, Strømmen og Kristiansund. Før han gikk til Kongsvinger før 2018-sesongen.
Sett denne?
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50