BEKKESTUA/OSLO (Eurosport.no):
– Det er en laginnsats. Det er samme hvem som scorer. Hvis Ohi er den som blir toppscorer, bryr jeg meg ikke om at han stjal den fra meg. Først av alt handler det om at laget vinner.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det sier Stabæks storscorer Franck Boli til Eurosport.no. I 2018-sesongen ble han Eliteseriens toppscorer med 17 mål etter en imponerende høst. Spissen håper å holde samme fokus i 2019 og ønsker å starte slik han slapp. Men samtidig har han ingenting imot om lagkompis Ohi Omoijuanfo blir lagets storscorer i 2019.
– Det er ikke en konkurranse. Jeg blir glad hvis han tar den. Han ble nesten toppscorer i 2017. Så lenge vi vinner er ikke det noen forskjell, sier Boli.
LES OGSÅ: Gladmelding til Stabæk-fansen
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Alt skal ikke hvile på hans skuldre

Ohi mener at lagkompisene i større grad må bidra foran mål kommende sesong og sender denne beskjeden:
– Vi er der for hverandre. Hvem av oss som scorer eller har assist er det samme. Det viktigste er at laget vinner og tar tre poeng. Vi skal ikke putte alt på Boli denne sesongen. Han scoret mest i fjor og så skal vi andre jobbe for å avlaste ham. Alt skal ikke hvile på hans skuldre, sier Ohi til Eurosport.no.
For Ohis del ble det åtte fulltreffere i 2018. Mye av det skyldes at han spilte i en litt annen rolle enn i 2017. I vinter har han jobbet med å bli mer målfarlig i den nye posisjonen.
– Som spiss vil man alltid score så mye som mulig. Jeg hadde 17 i 2017 og åtte i 2018. Jeg skal jobbe med å komme meg mer i boks og det har vært en prosess. Jeg har byttet rolle og har spilt mer som en tier, enn en toppspiss som jeg gjorde i 2017. Nå har jeg fått jobbet lengre i den rollen og er blitt mer vant til den rollen. Nå blir det enda bedre, sier Ohi.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Blir han så lenge i Norge at han kan bli toppscorer?

Ohi er sikker på at Boli blir toppscorer i Eliteserien i 2019, men ser ett stort hinder.
– Spørsmålet blir jo, om han gjør som i fjor blir han i Norge så lenge at han får tatt toppscorertittelen? Men hvis han blir ut sesongen, er jeg sikker på at han kommer til å være der oppe.
Uansett hvem som scorer målene, tror Boli at spissduoen vil gjøre livet surt for Eliteseriens forsvarsspilleren kommende sesong.
– Det er vanskelig for forsvarsspillerne når vi to spiller på topp. De vet ikke hvem de skal ta ut. Du har Ohi på den ene siden og meg på den andre siden. Det blir hardere for en forsvarsspiller, fordi han vet ikke hvem som scorer målene.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03