Populære sporter
All sport
Vis alt

Slipper opp på forbudet: – Forventer at klubbene som har permittert ikke organiserer treninger

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 31/03/2020 klokken 14:33 GMT+2

Norsk Toppfotball har bestemt at fotballklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen kan trene i små grupper fra og med 1. april.

Espen Nystuen

Foto: Eurosport

  • Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
Tirsdag kom meldingen fra NTF om at Eliteserie-klubber kan starte opp igjen med gruppetrening fra og med onsdag, i grupper på inntil fem personer.
– Dette forandrer egentlig ingenting for oss. Vi avventer tydelige retningslinjer og klare anbefalinger fra Helsedirektoratet, sier Espen Nystuen, daglig leder i Kongsvinger, til Eurosport.
Kongsvinger er en av klubbene som ikke har permittert noen, men som likevel ikke kommer til å endre på treningen umiddelbart. De fortsetter som før.
– Pr i dag trener vi ikke organisert, utenom at vi har gitt spillerne et program som de skal følge på egenhånd, helt individuelt. Det gjør vi fordi vi føler de forrige retningslinjene var litt uklare. NFF og NTF ba om en tydeliggjøring. Vi kommer til å avvente inntil den er på plass, for da vet vi hva som er lov og ikke.
Overfor VG var NISO-leder Joachim Walltin klar på følgende:
– I utgangspunktet vil dette forandre ting. Men de som har permittert spillerne, kan fortsatt ikke drive treninger. For du kan jo ikke pålegge ansatte arbeidsoppgaver samtidig som du har permittert dem - selv om spillerne skulle ønske å trene. Klubbene som ikke har permittert spillere, har nå en fordel. De kan mye tydeligere gi instrukser for øktene, sa han til avisen.
Til Eurosport er permitterte Fredrik Pallesen Knudsen minst like tydelig på at han ikke har noen planer å møte opp i klubblokalene med det første.
– Det er uaktuelt å møte på jobb som permittert. Vi kan ikke arbeide når vi ikke får noe lønn for det, sier FK Haugesund-spilleren.
Det er heller ikke tillatt.
– Jeg forventer at de som har permittert ikke trener organisert. Det sier seg egentlig selv. Jeg forventer også at de som har permittert i administrasjonen ikke jobber, heller. Det er lovverket, så det sier seg som sagt selv. Fotballen er ikke hevet over vanlig lovverk eller samfunnet ellers, sier Nystuen - som også sitter i styret i Norsk Toppfotball, til Eurosport.
– Ser du for deg at det kan bli kaos nå?
– Nei, jeg forventer bare at alle forholder seg til det valget de har tatt. Vil de trene, er det bare å inndra permitteringer, så er alle i arbeid igjen.
Noen klubber har tatt ut full permittering, mens andre har tatt ut en prosentandel.
– Da får de gå av treningen etter for eksempel 40 prosent av vanlig tid. De får stå med stoppeklokke og kontrollere, det er nok lettvint, sier Nystuen med et lurt smil.
picture

Indre bane møter Alexander Sørloth

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame