Fotball
Eliteserien

Eliteserieklubbene kan trene i grupper fra onsdag

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Molde

Foto: Scanpix

AvEurosport
31/03/2020 på 08:37 | Oppdatert 31/03/2020 på 10:50

Norsk Toppfotball har bestemt at fotballklubbene i Eliteserien og OBOS-ligaen kan trene i små grupper fra og med 1. april, melder VG.

  • Gjenopplev OL, «Kampene vi husker» fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema

Vedtaket ble fattet mandag kveld og innebærer fortsatt at klubbene følger myndighetenes råd om uteaktivitet.

Eliteserien

Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020

21/04/2020 PÅ 10:27

Spillerne kan trene i små grupper på opp til fem personer så lenge alle holder én meters avstand til hverandre.

Forbudet mot organisert trening ble innført for om lag to uker siden på grunn av spredningen av koronaviruset. Klubbene ble informert om det nye vedtaket tirsdag morgen, ifølge VG.

– I utgangspunktet vil dette forandre ting. Men de som har permittert spillerne, kan fortsatt ikke drive treninger. For du kan jo ikke pålegge ansatte arbeidsoppgaver samtidig som du har permittert dem - selv om spillerne skulle ønske å trene. Klubbene som ikke har permittert spillere, har nå en fordel. De kan mye tydeligere gi instrukser for øktene, sier NISO-leder Joachim Walltin til avisen.

I utgangspunktet ønsket NTF å vente på presiseringer fra helsemyndighetene før de gjorde endringer i treningspraksisen. Men ettersom dette dro ut i tid, valgte de å åpne opp for trening i mindre grupper.

– Det er både vår skyld og ikke vår skyld at det har tatt lang tid. Når det har dratt ut så langt i tid, så sier vi at vi følger det som gjelder i dag. Så kan man diskutere om det burde skjedd fortere, men nå er det historie, sier styreleder Cato Haug i NTF.

Hos Toppfotball Kvinner, som organiserer Toppserien og 1. divisjon, venter man fortsatt på en avklaring fra myndighetene om hva som er lov og ikke. Flere klubber sitter med stengte baner, og spillerne må fortsatt trene individuelt på hjemmebane.

– Vi har ventet på rådene fra helsemyndighetene som vi skulle få via fotballforbundet. Vi har fortsatt ikke fått noen avklaring, men vi venter inntil videre. Vi er nødt til å forholde oss til myndighetenes bestemmelser, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til NTB.

Hun forteller at man «bare sitter og tripper» i påvente av klare retningslinjer. Spillerne ønsker å trene så snart som mulig.

– Alle er fortvilet og i villrede. Det kommer råd den ene dagen, og så kommer det kontrabeskjed den neste. Det er en helt spesiell situasjon. Spillerne våre er helt avhengige av å kunne utøve sin profesjon, sier Jørgensen.

Toppfotball Kvinner-sjefen sier at spillere har opplevd å bli jaget vekk fra lokale baner de siste ukene selv om de har trent uten noen andre i nærheten.

– Vi snakker om toppidrettsutøvere, som blir jaget vekk selv om de er helt alene. Det er en situasjon som det er umulig å forholde seg til. Vi må få klare råd så raskt som mulig om hva som er lov.

Beskjeden fra Jørgensen er den samme som den idrettspresident Berit Kjøll har sendt til helsedirektør Bjørn Guldvog.

– I dag er det betydelig usikkerhet blant våre forbund og medlemmer vedrørende hva som er lov og hva som ikke er lov etter vedtaket. Usikkerheten knyttet til forståelsen av vedtaket innebærer økt risiko for ulik praksis i forskjellige kommuner og forskjellige idretter, og vi opplever også svært ulik adgang til å drive idrett, skriver Kjøll.

(©NTB)

Indre bane møter Alexander Sørloth

00:58:58

Eliteserien

Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt

14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien

Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess

14/04/2020 PÅ 10:03
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Trekker seg om Forren får sparken: – Man sparker ikke folk som ligger nede

FOR 2 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

00:03:09

Mest populært

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

FOR 3 TIMAR SIDAN