HamKam - Sogndal: 0-0
Både Sogndal og HamKam lå på nedre del av tabellen før kampen og trengte tre poeng for å rykke oppover. Slik ble det derimot ikke for noen av klubbene i kampen som endte med poengdeling.
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
For Sogndal, som har tapt de to siste kampene og sluppet inn totalt seks mål mot Raufoss og Aalesund, mente Sogndal-trener Eirik Bakke at dette var en grei kamp.
– Vi er nødt til å begynne slik som i dag, starte å holde nullen og begynne å bygge det derifra. Vi har sluppet inn altfor mye mål. Jeg ser konturene av noe og vi må bygge denne gjengen til å bli bedre og bedre. Vi må legge bort tabellen og begynne å tenke prestasjoner. En god forsvarskamp, men litt for lite offensivt til å vinne, godt oppsummert, sa Bakke til Eurosport etter kampen.
– Slik som kampen blir så er det veldig mye bedre med ett enn med null poeng. Vi har ikke en god dag på jobben og vi møter et bra lag. Jeg tror at for å kunne tatt tre poeng, måtte vi hatt en god dag og det klarte vi ikke helt å finne frem. Men det er hvert fall bra at vi får med oss ett poeng, sa HamKam-trener Gaute Helstrup etter kampen.
Se intervjuet med Eirik Bakke her:

Poengdeling

Lagene gikk til pause med 0-0, uten de store målsjansene for noen av sidene.
I andre omgang startet HamKam med å presse på og hjemmelaget kom til en stor sjanse etter 57 minutter. HamKams Jean Allasane Mendy testet skuddfoten, men skuddet gikk rett på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.
Kort tid etterpå kom HamKam igjen til en sjanse foran Sogndal-målet, men ballen gikk utenfor.
Saken fortsetter under:
Etter timen spilt ble Sogndals Ole Amund Sveen skadet. Han hinket på banen, men la seg til slutt ned. Kort tid etterpå ble han byttet ut.
Noen mål i andre omgang ble det heller ikke, og begge lagene tok med seg ett poeng. Dermed ligger HamKam og Sogndal fortsatt på henholdsvis 12. og 13. plass.
Neste kamp for Sogndal er mot KFUM lørdag 11. mai kl. 15.30, mens HamKam møter Notodden søndag 12. mai kl. 18.00. Kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay.
Se høydepunktene fra kampen her:
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 KLOKKEN 14:56