• Se KFUM - Start søndag 7. april kl. 15.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
KRISTIANSAND/OSLO (Eurosport.no):
Partene har i dag sittet i konstruktive møter og kommet frem til en avtale som avslutter Kjetil Rekdals arbeidsforhold med klubben fra og med dags dato. Det melder de i en felles pressemelding.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
– IK Start igangsatte prosesser angående Rekdals ansettelsesforhold som følge av rapporter om forhold som var uforenlig med klubbens verdigrunnlag. Når vi likevel har valgt å inngå dette forliket, så er det av hensyn til klubben og våre ansatte og den belastningen de har stått i, og fortsatt ville ha stått i dersom prosessen hadde fortsatt, sier Monica Bergin Grimstad, styreleder i IK Start.
– Jeg aksepterer klubbens behov for at vi måtte gjennom denne prosessen, selv om de seneste dager har vært belastende for alle involverte parter, inklusive meg. Jeg takker for den støtten jeg har fått og håper alle nå støtter oppunder spillerne, klubben, eiere og dets styrer på veien videre. IK Start har et stort potensial og jeg ønsker klubben lykke til for fremtiden, sier Kjetil Rekdal.
Meldingen avsluttes med at de er fornøyde med at saken fant sin løsning utenfor rettsapparatet.
Dermed er han ferdig i Start nesten nøyaktig ti måneder etter ansettelsen. Han ble hentet 1. juni i fjor.
Ikke mindre enn seks mann har hatt ansvar for A-laget siden høsten 2015. Mons Ivar Mjelde, Bård Borgersen, Steinar Pedersen, Mick Priest, Mark Dempsey og Rekdal har alle på et eller annet tidspunkt vært innom.

Møte i nesten ni timer

Kjetil Rekdal ankom i 12:30-tiden tirsdag. Da var styreleder i IK Start, Monica B. Grimstad, og styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland, allerede på plass. Rekdal dukket opp sammen med sin advokat Erik Flågan.
Ingen av partene hadde noen kommentarer til pressen utenfor advokatkontoret i Kristiansand, der møtes holdes, da de gikk inn.
Regionsavisen Fædrelandsvennen har holdt det gående med direktesending store deler av tiden møtet har vart. Ifølge dem skal ikke partene ha forlatt bygningen noen annen vei.
Torsdag for en snau uke siden varslet Start at de åpnet personalsak mot treneren, og at han ble fratatt sine oppgaver som hovedtrener i klubben. I serieåpningen mot Aalesund to dager senere var det likevel Rekdal som ledet laget. Da var det helt uvisst inntil like før kampstart.
(Artikkelen fortsetter under)

– Imot våre instrukser

Rekdals navn sto plutselig oppført på det offisielle kampskjemaet, og han kom selv ut på banen til applaus like før start. Der sto han arm i arm med spillerne.
Rekdal selv forlot stadion nærmest umiddelbart etter 0-1-tapet, uten å snakke med noen.
Noen minutter etter kampslutt stilte Starts styreleder Monica B. Grimstad til intervju.
– Dere kjenner jo til hvilken beslutning vi fattet i går. Den beslutningen har Start ikke gått tilbake på. Kjetil Rekdal valgte å gå imot de instrukser vi har gitt, og det synes vi er kjempeuheldig og beklagelig, sa hun til Eurosport etter kampen.
I klippet under retter blant annet Eurosport-ekspert Joacim Jonsson krass kritikk mot Start. Hverken Grimstad eller Langeland besvarte Eurosports gjentatte henvendelser før møtet tirsdag.
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50