KRISTIANSAND/OSLO (Eurosport.no):
Kampen endte med 1-0-seier til Aalesund, etter en vakker perle av Pape Habib Gueye noen minutter før slutt. Kjetil Rekdal gikk rett i garderoben.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
Noen minutter etter kampslutt stilte Starts styreleder Monica B. Grimstad til intervju.
– Dere kjenner jo til hvilken beslutning vi fattet i går. Den beslutningen har Start ikke gått tilbake på. Kjetil Rekdal valgte å gå imot de instrukser vi har gitt, og det synes vi er kjempeuheldig og beklagelig.
– Var det aktuelt å fysisk nekte Rekdal å stå på trenerbenken?
– Arbeidsgiver ga en innstruks i går, den har vi ikke gått tilbake på. Han valgte å gå ut likevel, og det kan ikke vi gjøre noe med. Det må vi bare forholde oss til.
Like etter intervjuet fikk Eurosport-kommentator Amund Lutnæs opplyst at Kjetil Rekdal skal ha forlatt Sør Arena.
(Se hele intervjuet her - artikkelen fortsetter under)
Aalesund gikk seirende ut av oppgjøret mellom det som er ventet å bli to topplag denne sesongen. Rekdals tidligere lagkamerat på landslaget, AaFK-trener Lars Bohinen, ønsket ikke si så mye om den pågående konflikten.
– Jeg tenker ikke så mye på det annet enn at det er trist for «Reka», trist for Start og trist for norsk fotball, men dette blir løst.
Selve kampen oppsummerer kaptein Erlend Segberg slik:
– Det er litt typisk første serierunde, med lite spill fra begge lag. Vi har en del muligheter, men klarer ikke sette dem. Så får de en kontring, og det er surt.

Frem til pause

I minuttene rett før kampstart, dukket Rekdal opp ute på banen sammen resten av laget. Arm i arm sto spillere og ledere til en Start-hymne før start. Rekdal sang med. Han vinket opp til tribunen, og fikk applaus idet han entret banen.
– Han gjør jammen meg det. Veldig, veldig overraskende, sier Eurosport-ekspert Roger Risholt.
Etter en omgang med 0-0, møtte Rekdal til pauseintervju med Eurosport.
– Hvordan har du opplevd dagen?
– Spør meg om kampen, du. Vi har spilt en omgang. Vi kom litt skeivt ut, og Aalesund hadde litt trykk på oss og en del dødballer. Etter hvert fikk vi litt bedre grep på det. Så vi jakter det viktige 1-0-målet. Det er tøft og tett og masse dueller, var alt Rekdal ville si i pausen.
– Det er en trist sak for de involverte. Vi i spillergruppa må ha fokus på det vi skal. Vi spiller for hverandre, og Svein som har vært i speakerboden i 100 år. For alle som har et hjerte for klubben. Vi står samlet og sørge for at vi får en god kamp i dag, sier Erlend Segberg til Eurosport rett før kampstart.

Drama i timene før kamp

Ifølge TV 2 gikk Kjetil Rekdal inn i garderoben, etter at han skal ha forlatt et møte med klubben. Ifølge Fædrelandsvennen er det ennå ingen løsning mellom partene.
Dette sier også Eurosport-ekspert Roger Risholt til Eurosport.no.
Han forteller om en merkelig stemning på Sør Arena.
– Han er i garderoben ennå. En rekke pressefolk er kastet ut. Vi bare venter på å se hvem som dukker opp, og står egentlig bare og stirrer på den døren, sier Risholt, som skal kommentere kampen.
I utgangspunktet skal man fylle inn et skjema 75 minutter før kampstart.
– Vi vet ikke om det har skjedd, eller hvilke navn som står på det. Det er en veldig rar stemning her, folk må nesten le litt, dette er jo både tragisk og komisk.
– Har du opplevd noe lignende før?
– Nei, aldri.
14:42 melder Risholt at Rekdals navn er oppført som hovedtrener på kampskjemaet.
Det har vært en merkelig situasjon som har pågått i dagene siden Start-ledelsen fritok Rekdal fra sine arbeidsoppgaver etter at det var opprettet personalsak mot 50-åringen torsdag. De opplyste at han ikke kom til å lede laget i seriestarten. Rekdals advokat Erik Flågan har derimot stått på sitt og sagt at Rekdal kommer til å lede laget.

rekaskjema

Foto: Eurosport

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55