Det melder klubben i en pressemelding torsdag.
De skriver at Kjetil Rekdal er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben som følge av en pågående personalsak.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede laget i tiden fremover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå som en del av teamet rundt A-laget.
Start inkalte til pressekonferanse i dag kl. 11.15 på Sparebanken Sør Arena, hvor arbeidende styreleder i Start En Drøm, Christopher Langeland og styreleder i IK Start, Monica B. Grimstad var tilgjengelig.
– Ettersom dette er en personalsak ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer, sa Grimstad på pressekonferansen torsdag.
Langeland ønsket ikke å kommentere om dette var en sak som har pågått i lengre tid.
– Når det gjelder en personalsak så må vi forholde oss profesjonelt til det og da kan vi ikke gå ut med detaljer rundt den saken, annet enn at det er Joey Hardarson og Andreas Jensen som kommer til å lede laget i første kamp mot Aalesund nå, så kommer vår operativ sportslig leder Atle Roar Håland til å være enda tettere på laget, sa Christopher Langeland til Eurosport etter pressekonferansen.
– Det er en pågående personalsak, betyr det at Rekdal kan komme tilbake å være hovedtrener i Start?
– Han er nå fritatt for sine oppgaver omkring klubbens A-lag og sportslige oppgaver for øvrig, sa Langeland.
Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen har ikke besvart Eurosports henvendelser torsdag.

Rekdal med pressemelding

Rekdal kom selv med en pressemelding hvor han uttalte at beskjeden kom som lyn fra klar himmel.
Nyheten kommer to dager før Start serieåpner hjemme mot Aalesund. Klubben rykket ned fra Eliteserien forrige sesong.
På spørsmål om de er i gang med å finne ny hovedtrener til klubben, svarte Langeland:
– Som sagt så har vi flotte karer i Andreas Jensen og Joey Hardarson som skal ta hånd om dette pg at Roar blir med å hjelper og det er de som skal lede laget fremover.
– Vi er veldig trygg på at det kommer til å gå veldig fint, la han til.

Reagerer på Start

Trenerforeningen reagerer på Starts håndtering av personalsaken mot Kjetil Rekdal.
– Når du ikke melder noe utad om hvorfor, skaper det mange spørsmål og høy dramatikk. Det skaper en voldsom uro og et voldsomt press på Kjetil Rekdal som ikke visste noe som helst. Han har et behov for å kontakte sine nærmeste og forklare, sier daglig leder Teddy Moen i Norsk fotballtrenerforening til VG.
Noen timer senere ble det kjent at Rekdal får juridisk bistand fra advokat Erik Flågan hos advokatfirmaet Stray Vinje & Co.
– Jeg vil nå forholde meg til rådene fra min advokat, og det faktum at jeg fortsatt har en gyldig arbeidsavtale som hovedtrener for IK Start. Jeg er lei meg for at klubbens håndtering to dager før seriestart har satt spillere, fans og alle som er glade i IK Start i en uholdbar og svært beklagelig situasjon, sier Rekdal.
– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmålstegn til arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold. Klubbens såkalte «personalsak» kommer som lyn fra klar himmel. Vi vet ikke hva den inneholder, og er derfor avskåret fra å ta til motmæle, sier Flågan i en pressemelding.
Han beksiver klubbens opptreden som «uryddig».
– Blant annet noterer vi oss at Rekdal ikke har mottatt noen varsler før han i dag ble fratatt sine oppgaver som hovedtrener. Vi stusser også over at klubben simultant sendte ut en pressemelding om et arbeidsforhold, og kort tid etterpå avholdt pressekonferanse om den påståtte «personalsaken», sier Flågan.
(©NTB/Eurosport.no)
OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50