Viking la myntkast-plan før opprykkskampen: – Han valgte rett

Eirik Fure

Oppdatert 04/11/2018 klokken 15:38 GMT+1

Viking topper OBOS-ligaen etter en sterk 4-2-seier over Mjøndalen. Dermed ble bruntrøyenes opprykksfest spolert.

Viking

Se alt fra OBOS-ligaen på Eurosport Player
Mjøndalen-Viking 2-4
En magisk 2. omgang av Viking, som inneholdt fem mål, gjorde at mye er snudd i toppen av OBOS-ligaen. En svært dramatisk kamp endte med tre poeng til Stavanger-laget som nå har ett poeng ned til Mjøndalen og to poeng ned til Aalesund.
Viking vil vinne divisjonen med en seier hjemme mot Kongsvinger.

Vikings myntkast-plan

Vegard Hansens menn har også opprykket i egne hender før den siste serierunden, til tross for at de misbrukte denne matchballen.
– Vi var ikke så veldig gode i dag. Det begynner veldig bra. Vi får et mål og er bra med i 1. omgang. Vi blir ofte for lave og har for lite eget spill. Vi begynner 2. omgang med store feil. Det har vi ikke gjort mye i år. Vi slipper inn fire mål i en omgang. Det er veldig ulikt oss, sier Hansen til Eurosport etter kampen.
Treneren mente 2. omgangen var noe av det dårligere de har prestert.
– Vi så litt apatiske og tamme ut, mente han.
Viking-trener Bjarne Berntsen forteller at det ikke var tilfeldig at de spilte godt og scoret foran Viking-fansen etter pause. Før kamp ba han kaptein Zlatko Tripic om velge banehalvdel slik at 2. omgang ble mot de tilreisende.
– Han vant myntkastet og valgte helt rett, smiler Berntsen.

Mjøndalens drømmestart

En seier til bruntrøyene ville sikre en av de to direkte opprykksplassene til Elitserien, og det startet akkurat slik alle hjemmesupporterne på Isachsen Stadion ønsket.
Under ti minutter var spilt da Christian Gauseth var våken på en retur fra Iven Austbø. Mjøndalen-kapteinen dunket ballen inn i nærmeste hjørne.
Viking fikk flyttet spillet lenger opp, og hadde blant annet et innlegg som gikk i tverrliggeren, men lå under med 0-1 til pause.
MIF-trener Vegard Hansen hadde ikke mye å klage på etter de første 45 minuttene.
– Vi er ganske fornøyde med 1. omgang. Vi scorer et flott mål og har flere andre store sjanser. Vi slår farlige dødballer og har overganger. Viking blir helt sikkert desperate etter hvert og må sannsynligvis vinne. Det gir oss utfordringer, men også muligheter, sa Vegard Hansen like før 2. omgang ble sparket i gang.
Vikings sjef Bjarne Berntsen var klar på hva som manglet.
– Vi må først og fremst score mål. Holde trykket oppe og ha litt større balltempo. Det går litt for sent med ball. Mjøndalen får organisert seg. Vi må ha større balltempo og mer trykk i boksen, sa Berntsen til Eurosport halvveis.

Viking dominerte etter pause

Og det var akkurat trykk i boksen som skulle sørge for at de tilreisende fra Stavanger kunne juble hemningsløst etter 53 minutter.
Tommy Høiland fikk ballen servert ballen flatt inn foran mål og var nådeløs da han fikk sjansen.
Tre minutter senere angrep Viking igjen langs venstrekanten.
Ballen havnet hos Zymer Bytyqi som avsluttet på et praktfullt vis. Under press klarte Viking-spilleren å flikke ballen i lengste hjørne med hælen fra elleve meter.
Da tok det fullstendig av bak Mjøndalen-målet.
Mer jubel skulle det også bli. 67 minutter var spilt da Johnny Furdal pirket inn 3-1 ved bakerste stolpe.
Eurosports fotballekspert Roger Risholt var svært kritisk til det Quint Jansen og Mjøndalen-spillerne gjorde.
– Det er null duellstyrke, det er null intensitet, mente Risholt i Fotball Direkte: OBOS-spesial.

Selvmål skapte intens avslutning

Berntsen jublet på Viking-benken og hadde trolig et håp om at kampen var avgjort. Men to minutter senere var det en av hans egne som skulle sørge for mer spenning.
Markus Nakkim var under press fra Olivier Occéan. Viking-forsvareren reagerte ved å banke ballen i eget mål til 2-3.
Mjøndalen jaktet scoring, noe som åpnet kontringsrom for Viking. Furdal leverte en strålende pasning til Even Østensen. Den lokale helten sørget for at hjemmelaget aldri var i nærheten av å svare.
Aalesund vant mot Levanger. Det betyr at det skiller ett poeng opp til Mjøndalen før siste runde for Lars Bohinens menn.