42 år gamle Kjetil Wæhler gjør et nytt comeback i Sogndal og har skrevet under en kontrakt ut 2018-sesongen.
– Dette er en veldig god signering. Han kjenner Sogndal godt fra fjorårets sesong der han hadde perioder der han var god for dem i Eliteserien. I tillegg har han en god kjemi med Bakke, masse rutine og vinnervilje. Etter at de solgte Even Hovland til Rosenborg, trengte de en ny sjef bak der. Det er Wæhler. Både på og utenfor banen. Så får vi se hvor mange kamper han kan spillere, men uansett er det bra å ha ham i laget uansett. Han har en profesjonalitet som smitter over på lagkompisene, sier Eurosports fotballekspert Roger Risholt.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56

– En viktig mentor både på og utenfor banen

Sportssjef Håvard Flo har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser torsdag, men er vært fornøyd med å ha fått på plass signaturen til den rutinerte midtstopperen.
– Kjetil var svært viktig for oss i fjor. Med sin rutine stod han fram som et eksempel for det unge mannskapet vårt, og han var en viktig mentor både på og utanfor banen. Dette er en rolle han vil bekle i 2018, sier Flo til klubbens hjemmeside.
Wæhler ønsker å revansjere fjoråret med Sogndal som endte med nedrykk.
– Jeg tenkte det var på tide å trå til igjen. Jeg tror det kan være artig å spille for en potensiell opprykkskandidat, sier Wæhler til Eurosport.no.

Blir ekstremt viktig

Sogndal jakter denne sesongen et opprykk til Eliteserien etter å ha rykket ned i fjor. Så langt ligger laget på en 5. plass med ni poeng. Rett etter sesongstarten mot Aalesund solgte hvittrøyene Even Hovland til Rosenborg. Samtidig pådro Per-Magnus Steiring seg en skuldeskade i onsdagens cupkamp og er trolig ute i sju uker. I tillegg har Ulrik Fredriksen spilt spiss istedenfor stopper.
Klubben er derfor blitt tynt besatt bakover på banen og med Wæhler får klubben inn etterlengtet rutine.
– Han er i Sogndal nå, og jeg håper han blir klar. Han blir ekstremt viktig for oss fremover, sa trener Eirik Bakke til Sogns Avis.
42-åringen, som tidligere har spilt for Lyn, Wimbledon, Moss, Aalborg, IFK Göteborg og Vålerenga, fikk 17 kamper for Sogndal i 2017-sesongen. Han noterte seg for én scoring.
  • Se Sogndal - Sandnes Ulf søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 8
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 KLOKKEN 21:01
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 KLOKKEN 10:26