Populære sporter
All sport
Vis alt

Reagerer på Gauseths uttalelser: – Det er feigt. De har alt å tape

Jonas Moen Rye

Oppdatert 31/10/2018 klokken 12:45 GMT+1

Eurosport-ekspert Roger Risholt mener Mjøndalen må tørre å ta favorittstempelet før seriefinalen mot Viking søndag.

Roger Mjøndalen

Foto: Scanpix

Mjøndalen tok et nytt steg mot Eliteserie-comeback da HamKam ble slått 3–1 på Briskeby tirsdag kveld.
Trepoengeren betyr at bruntrøyene har alt i egne hender før Viking kommer på besøk til seriefinale førstkommende søndag.
Med seier er Mjøndalen altså tilbake i Eliteserien – en runde før slutt.
Men til tross for seier og tabelltopp, ville ikke Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth ta favorittstempelet før søndagens oppgjør.
– Vi har to fine kamper foran oss nå, og har lyst til å fortsette å spille tøff, hard OBOS-fotball. Så får vi se hvordan det går. Det er fortsatt ikke noe forventning om at vi skal rykke opp, selv om vi har satt oss i en veldig god posisjon. Og vi har innmari lyst til å rykke opp, sa Gauseth til Eurosport etter kampen.
Det fikk Eurosport-ekspert Roger Risholt til å stusse.
– Da er det bare dere som ikke har forventnigner til å rykke opp, for de fleste ser dere som soleklare favoritter til å rykke opp nå. Dere er på tabelltopp, dere er favoritter, slo han bastant tilbake.
Dagen derpå utdyper Risholt:
– At de sier de ikke er favoritter og ikke har noe å frykte, den kjøper jeg ikke. De er storfavoritter til å rykke opp. De møter Viking hjemme på et fullsatt Isachsen stadion, og så Florø som kanskje allerede har rykket ned før siste runde. Å spille på at presset ikke ligger på dem er bare tull. Det er utgått på dato, sier han. De har alt å tape nå, sier Ristolt til Eurosport.no.
Han mener et lag som leder serien, to runder før slutt, med det kampprogrammet Mjøndalen har igjen, ikke kan tillate seg å være noe annet enn offensive.
– Det blir en forsvarsmekanisme å tenke at de har hatt en god sesong selv om de ikke skulle klare det nå. De har det, men skulle de mislykkes nå, så er det utrolig svakt.
– Mjøndalen har ikke hentet gratis. De har satset på å rykke opp, og Vegard Hansen har vært veldig tydelig på at de skal rykke opp. Da er man feig hvis man sier noe annet, slår Risholt fast.
Men selv om Eurosport-eksperten er kritisk til Gauseths uttalelser i media, har han latt seg imponere av Mjøndalen-kapteinens prestasjoner denne sesongen.
– For å rose Mjøndalen litt har de vært veldig gode. De har typene til å gjøre denne jobben. Gauseth er feig når han sier det han sier etter kampen, men har fremstått som den beste kapteinen i OBOS-ligaen denne sesongen. Han tar vare på spillerne sine og bryr seg veldig. Han har vært en stor leder på banen denne sesongen, men i intervju-sonen etter kamp er han feig, sier Risholt.
For ordens skyld: Christian Gauseth er også tilknyttet Eurosport som kanalens Eliteserie-ekspert.
picture

Mjøndalen vant komfortabelt mot HamKam – én seier unna opprykk

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame