Mjøndalen - Åsane 1-1
Saken oppdateres!
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Den der er bare å få ut på YouTube med en eneste gang! Fantastisk fra Åsane!
Slik hørtes Eurosport-kommentator Amund I. Lutnæs ut da Harris fikk drømmetreff fra om lag 15 meter på volley og klinte ballen opp i kroken. Frem til da hadde Mjøndalen dominert kampen, og det fortsatte de med også i ettertid.
Først etter 63 minutter fikk de uttelling da Sondre Johansen fikk utlignet for Mjøndalen, som på forhånd var store favoritter og lå på tredjeplass på OBOS-ligatabellen før kampen.
Til tross for tidvis stort press fra hjemmelaget, klarte aldri bruntrøyene å score noe seiersmål. Dermed ble det ett poeng til hvert av lagene.
Åsane-trener Mons Ivar Mjelde var storfornøyd med å få med seg ett poeng fra Isachsen Stadion.
- Vi er kanksje litt heldige, men hadde sjanser til å ta alle tre poengene. Litt mer skjerpet så kunne vi vunnet. Vi møter et Mjøndalen på opprykksjakt. At vi tar poeng her er veldig sterkt av oss, sier han, som mener Mjøndalens scoring aldri skulle vært godkjent.
På Johansens avslutning mot mål på 1-1-scoringen står nemlig Mjøndalen-spiller offsideplassert foran Åsane-keeper Borger Thomas. Mjelde mente derfor målet burde vært annullert.
– Gauseth står og sperrer for keeper, så det er nok dårlig dømt. Akkurat den de scorer på burde vært annullert. Det burde ikke vært mål, men de har nok av sjanser til å score på oss ellers.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen var skuffet etter det han mente var en kamp de burde vunnet.
– Vi er skuffet over det og hadde håpet å vinne. Blir kaotisk og rotete. Får ikke nok trøkk i boks, for de avklarer innleggene våres. Vi burde vunnet kampen selv om andreomgangen ikke var spesielt god.
Se høydepunktene fra kampen her!

Se Åsanes perlecoring som sikret poeng mot Mjøndalen

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43