Det bekrefter Real Madrid på sine nettsider tirsdag.
Den nederlandske klubben deler nyheten på Twitter:
«Martin Ødegaard blir Vitesse-spiller neste sesong. Den 19-årige nordmannen er lånt fra Real Madrid i en sesong»
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
EN TIME SIDEN
Den norske fotballspilleren forteller til Vitesse sin hjemmeside at han er fornøyd med valget sitt:
– Jeg har spilt i Æresdivisjonen i halvannet år. Jeg ble imponert av Vitesse. Jeg visste at Vitesse var et godt fotballag, med en offensiv og dominerende spillestil. Jeg tror at denne måten å spille på vil være bra for meg. Vitesse har også vist at de gir unge spillere en sjanse til å prøve seg. Derfor er jeg fornøyd med muligheten Vitesse gir meg.
Det har lenge vært klart at 19-åringen ville bli lånt ut fra den spanske storklubben, men til hvilken klubb var ikke kjent.
Drammensgutten returnerte nylig til Real Madrid etter halvannet år på utlån i Heerenveen.
Flere medier har de siste dagene meldt at det sto mellom de nedelandske klubbene Vitesse og Heerenveen, men også Aston Villa og Derby i den engelske mesterskapsserien var nevnt som sannsynlig stoppested for Ødegaard.
Martin Ødegaards kontrakt med Real Madrid løper fram til 2021. Den spanske storavisen Marca skrev tidligere i august at hovedstadsklubbens nye trener Julen Lopetegui liker Ødegaard og skal være villig til å gi ham tid til å blomstre.
Vitesse ligger på tredjeplass i den nederlandske æresdivisjonen etter to serierunder. Fire poeng er fasiten. Kommende søndag er det bortekamp mot serieleder AZ Alkmaar, som har tre nordmenn i stallen.
Har du sett denne?
(©NTB/Eurosport.no)
OBOS-ligaen
Bisarr ankelskade stopper Hammer: – Skruen sto ut av foten
2 TIMER SIDEN
Fotball
– Tør ikke fortelle hvordan den ankelen så ut
2 TIMER SIDEN