Øyvind Knutsen (24) er hentet inn fra Hønefoss for å hjelpe Mjøndalen i opprykkskampen til Eliteserien.
Det bekrefter trener Vegard Hansen til Eurosport.no.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
– Vi tenkte at det var en praktisk mulighet. Han har spilt mye på dette nivået før og er en solid keeper. Han er innforstått med situasjonen, hadde lyst og Hønefoss gikk med på det. Vi synes det var en god løsning, sier Hansen til Eurosport.no.
Hønefoss, hvor Knutsen spilte, ligger kun en times kjøretur unna Mjøndalen. Ringeriksklubben har dessuten rykket ned fra PostNord-ligaen, altså nivå tre, og har sånn sett lite å spille for resten av året.
Knutsen har en fortid i Vålerenga, men er trolig mest kjent fra sin tid i Jerv. Keeperen er spilleklar til søndagens kamp mot nettopp Jerv.

– Vi har ikke ringt alle klubbene i Norge

Årsaken til at Mjøndalen ville hente inn en ny keeper er fordi klubben kun har juniorkeepere i stallen bak andrekeeper George Bokwe. Allerede onsdag bekreftet de at de vurderte å søke om dispensasjon til å hente inn en ny keeper ut sesongen.
Hansen mener Bokwe har fortjent muligheten mellom stengene mot Jerv og viser blant annet til kampen mot Levanger tidligere i år hvor 29-åringen holdt nullen etter storspill. Det er den eneste kampen kameruneren har spilt i årets OBOS-liga.
Treneren utelukker ikke at det skal bli god konkurranse mellom de to keeperne i sesonginnspurten, selv om Bokwe i utgangspunktet er førstevalget.
– Det kommer først og fremst an på hvordan ting går på søndag. Jeg er veldig glad for å få inn en så solid keeper, understreker Hansen.
Mjøndalen-treneren forteller at klubben har jobbet med dette i to-tre dager.
– Vi sonderte, så kom Øyvind fort på blokka vår. Vi skjønte at det var mulig å få til. Da bremset vi sonderingen på de andre. Det var en vi snakket om tidlig. Vi har ikke ringt til alle klubbene i Norge, forsikrer Hansen.
(Få med deg alt før helgens Eliteserie-runde her! Saken fortsetter under):

Må ta Makani-valg

Situasjonen er uklar for Makani. Iraneren er etter alt å dømme tilbake på fotballbanen igjen før neste sommer, men da går kontrakten hans ut. Mjøndalen må derfor ta et valg.
– Hvis han ikke forlenger, må vi ha en ny keeper. Jeg vet ikke hvordan det vil bli. Han er lei seg, men veldig motivert for å spille i Eliteserien for oss. Vi skal ikke se bort fra at han blir lenger i Mjøndalen.
Få kilometer unna Mjøndalen er Espen Bugge Pettersen på utgående kontrakt og kan ha spilt sin siste kamp for Strømsgodset.
– Er det et navn for dere?
– Vi kjenner til han, men vi har ikke begynt den jobben ennå. Nå er det fullt fokus på å få inn en keeper ut sesongen, så får vi gjøre oss ferdig og se hvilken divisjon det blir neste år, konkluderer Hansen.
Mjøndalen spiller hjemme mot Jerv søndag 18.00. Oppgjøret ser du på Eurosport Player.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 PÅ 13:07
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 PÅ 18:36