Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke

Oppdatert 18/04/2022 klokken 20:47 GMT+2

Aral Simsir (19) fikk sin første kamp fra start og ga Jerv en ny hjemmeseier. Kristiansund står fortsatt uten poeng i Eliteserien etter 0-1-tapet i Grimstad.

Se høydepunktene: Sikret hjemmeseier i sin første kamp fra start

Kristiansund har fått en skjev start på sesongen med tre strake tap. På 0-1 kunne likevel Moses Mawa utlignet fra elleve meter, men Jerv-keeper Øystein Øvretveit nektet nok et straffespark å gå inn, slik han gjorde flere ganger mot Brann i den spektakulære kvalifiseringsfinalen i desember.
– Det føltes fantastisk. Det er det jeg har sett fram til lenge. Det er fint å ha scoret, sa Simsir til Discovery.
Den offensive dansken var på vei til tyrkisk fotball tidligere i vinter for et beløp som ble opplyst å være omkring 20 millioner kroner. Da det ikke ble enighet der, ble det et utlån til Jerv ettersom det var mange foran ham i køen på Midtjylland-laget.
På Levermyr tuslet han av banen etter 71 minutter til stor applaus fra de nesten 2500 tilskuerne i Grimstad.
Simsir fikk et kort innhopp på tampen av seieren mot Strømsgodset i serieåpningen. Deretter spilte han 2. omgang i 0-4-tapet for LSK før han fikk tillit fra start mot KBK.
Jerv åpnet kampen klart best og hadde tre kjempemuligheter til å ta ledelsen, men KBK-forsvaret slapp med skrekken. 20 minutter senere var det rot i Kristiansund-forsvaret som Simsir utnyttet til det fulle. Jesper Isaksen og Andreas Hopmark mistet oversikt og ble lurt av Simsir, som trillet ballen rolig i mål.
KBK fikk straffespark etter en Jerv-hands etter en time. Øvretveit var godt med og reddet den noe svake avslutningen fra Mawa. Kristiansund kom ikke nærmere, men det gjorde Jerv.
Se video av Amin Askar som fra studio måtte se sin tidligere lagkamnerat berge straffen mot eget lag:

Ser sin tidligere lagkamerat berge straffe mot eget lag: – Han er så iskald

Innbytter Rodney Antwi var alene med keeper, men Sean McDermott gjorde en kjemperedning.
Vålerenga venter i hovedstaden for Jerv til helgen. KBK tar imot HamKam.