Fredrikstad gikk på en skikkelig stjernesmell borte mot Tromsdalen i nest siste serierunde av OBOS-ligaen og tapte hele 0-5 i snøkaoset oppe i nord. Nå melder Fredrikstad Blad at en av FFKs spillere skal ha lekket informasjon fra kampplanen kun timer før avspark.
Daglig leder i klubben, Joacim Heier, bekrefter at Tromsdalen i etterkant av kampen tok kontakt med FFK der de gjorde klubben oppmerksom på at en av deres spillere hadde vært i kontakt med en Fredrikstad-spiller. Likevel opplever ikke FFK-lederen dette som en bevisst handling for å svekke klubben.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
– Vi opplever at dette ikke er noe bevisst sabotasje, men mer en type forsnakkelse fra spilleren. Ikke at det gjør saken akseptabel. Vi fikk informasjon, men vi har ikke bevis på at noe slikt har skjedd. Dette har vi konfrontert spilleren med og vi har fått en forklaring. Ut i fra den er det ikke noe som tyder på at dette var bevisst sabotasje, men fryktelig dum og uansvarlig oppførsel, sier Heier til Eurosport.no.

Risholt: – Bør ikke spille mer i klubben

Spilleren som skal ha røpet deler av informasjonen benekter påstandene.
– Jeg har aldri gitt bort noe slikt til motstanderne. Hvorfor skulle jeg det? Jeg skjønner ikke hvor dette kommer fra i det hele tatt. Dette er en sak som bunner ut i misforståelser og mistolkninger. Igjen; hvorfor skulle jeg gjøre noe sånt?, sier den aktuelle spilleren til Fredrikstad Blad.
Eurosports fotballekspert, Roger Risholt, mener episoden må få konsekvenser for spilleren. Han synes det er uprofesjonelt å forsnakke seg, spesielt med tanke på situasjonen klubben var i. Episoden skjedde timer før den første kampen uten Andrea Loberto som hovedtrener. Det var derfor assistentrener Alexander Olsen som ledet laget.
– Det er helt håpløst og pinlig. Hvis det er snakk om kampplan bør han ikke spille mer i klubben. Spesielt i den situasjonen de var i med ny trener og ny taktikk. Da er det ikke helt riktig timing å prate med motstanderens spiller.
– Det virker veldig lite gjennomtenkt. Det er ikke uvanlig at spillere prater sammen og du kan prate om alt mulig før kamp, men da er det mer vær og vind. Ikke kampplan og laguttak. Ofte prater man gjerne opp mot kampen på stadion, men da er det mer å prate kort om man spiller i dag eller ikke. Da er det uansett så tett opp mot kampstart at trenere får laget minutter senere, fortsetter Risholt.
Slik reagerer FFK-lederen på utspillet til Eurosports ekspert:
– Jeg har full forståelse for at Roger mener det hvis han er av oppfattelse om at det er en spiller som bevisst saboterer eget lag, men slik vi og BP opplevde det, så var det mer dumskap, sier Heier.

Spilte i sesonginnspurten

Saken ble løst etter at spilleren hadde en samtale med Godsets innlånte trener, Bjørn Petter Ingebretsen. Den aktuelle spilleren ble ikke utestengt på noe som helst vis i sesonginnspurten.
– Spilleren fullførte sesongen og spilte flere kamper for oss etter dette, sier Heier til Eurosport.no.
FFK-lederens inntrykk er imidlertid ikke dette forandret Tromsdalens inngang til kampen på noe måte.
– Jeg tror ikke det, men de hadde fått noe innspill. Slik jeg opplever historien gjenfortalt så beror det som sagt mer på en forsnakkelse med tidligere lagkamerater enn noe bevisst sabotasje. Hadde vi opplevd det slik hadde vi selvsagt tatt affære, sier Heier til Fredrikstad Blad.
Etter tapet mot Tromsdalen havnet FFK under streken i OBOS-ligaen, men klubben karret seg til en kvalifiseringsplass i siste runde etter seieren mot Sandnes Ulf. Fredrikstad rykket likevel ned til PostNord-ligaen etter å ha tapt 3-5 mot Notodden i kvaliken.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 PÅ 17:54