Tromsdalen - Fredrikstad 5-0:
Fredrikstad reiste til Tromsdalen med kniven på strupen og begge beina i nedrykkssumpen søndag formiddag. Etter kampen var situasjonen langt verre.
– Vi hadde muligheten og alt i egne hender, nå er sitasjonen snudd. Det er fordi vi har tatt for lite poeng over tid, og da er vi i en situasjonen vi er, sa midlertidig FFK-sjef Alexander Olsen til Eurosport etter kampen.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
Etter tapet for Ranheim tidligere i uken var den tidligere storheten garantert maks kvalik for å berge plassen i OBOS-ligaen.
At oppladningen til kampen ble preget av Andrea Lobertos avgang gjorde nok heller ikke underverker for konsentrasjonen til gjestene. I løpet av kampens første 45 minutter var Fredrikstad knapt til stede og ble rundspilt etter alle kunstens regler av et Tromsdalen-lag som så ut til å takle snøfall og glatt bane langt bedre enn sine gjester fra Østfold.
Lars Henrik Andreassen sendte hjemmelaget i føringen etter knappe 24 minutters spill. De blå- og rødkledde kunne, og burde, scoret flere, men maktet ikke å sette flere baller i netter før pause.
Like etter hvilen var Andreassen frempå igjen da han økte til 2-0, mens banemannskap hadde sin fulle hyre med å holde linjene på banen synlige i tett snøfall.
– Denne kampen tror jeg faktisk ikke kommer til å bli ferdigspilt samtidig som de andre, sa fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studio på Eurosport Norge da Andreassen og lagkameratene feiret scoring nummer to.
Kampen ble imidlertid aldri stoppet og et handlingslammet Fredrikstad måtte se Vegard Lysvoll og Tor Martin Mienna gjøre ydmykelsen komplett med 3- og 4-0, før Andreassen fastsatte sluttresultatet til 5-0 fra straffemerket.
– Hvis det stemmer at det var to spillere som ikke ville ha Loberto fjernet, vil jeg gjerne vite hvem de er, for de må tenke litt av hvert nå, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.
Ekspertkollega og tidligere FFK-spiller Roger Risholt var klinkende klar på hva han mente om sin tidligere klubb.
– Det er tapere i den gruppen der. Det er det de er og har vært i hele år. Det handler ikke om å kjefte å smelle, men måten kroppspråket deres er på i trening, på kamp og i garderoben. Det skjer ingenting. De gjemmer seg bort og skaper grupperinger internt i gruppen. Det er helt grusomt å se på, smalt det Risholt.
– Det er ryggradsløst. Det står 5-0 og det er ikke et mål for mye. Man trodde kanskje spillerne hadde fått viljen sin med Loberto borte, men så går de og leverer dette, supplerte Jonsson.
Foran siste spillerunde ligger Fredrikstad på direkte nedrykksplass fra OBOS-ligaen. I tillegg til selv å måtte slå Sandnes Ulf hjemme på Fredrikstad stadion, trenger Østfold-laget hjelp fra Mjøndalen mot Elverum om det ikke skal bli nedrykk til nivå tre.

FFK ydmyket i skjebnekampen

OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54