Etter det Eurosport.no erfarer skal Andrea Loberto ha trukket seg som trener i Fredrikstad. Også Fredrikstad Blad, som omtalte saken først, melder det samme fredag ettermiddag. Klubben bekrefter nå på sin hjemmeside at Loberto har trukket seg.
Loberto skal ha henvendt seg til spillerne på fredagens trening og spurt om han hadde tillit i spillergruppen. Etter det Eurosport.no erfarer skal det ha vært bred enighet i spillergruppen om at Loberto ikke hadde tillit i gruppen. Deretter skal treneren ha informert daglig leder Joacim Heier om at han trekker seg som trener. Assistenttrener Aleksander Olsen skal ha ledet dagens trening.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18

– Merkelig

Klubben har hatt en katastrofal sesong i OBOS-ligaen og står i fare for å rykke ned. I beste fall kan det bli kvalifisering på FFK.
Det skal ha vært sterk misnøye fra spillergruppen med italienerens opplegg over tid, etter det Eurosport.no kjenner til. Likevel ble folk i klubben svært overrasket over at treneren fredag trakk seg. Dette skal ha kommet som lyn fra klar himmel og skjer kun to dager før den viktige kampen borte mot Tromsdalen.
Også Eurosports OBOS-ekspert, Roger Risholt, er overrasket over Lobertos beslutning, men forstår beslutningen til italieneren.
– Det er det med timing. To runder før slutt, og eventuelle kvalikkamper. Det er jo merkelig sånn sett. Men jeg synes Loberto setter klubben foran seg selv her. Han har sagt i hele år at han har tillit i gruppen, og nå som han ikke har det lenger, så er det rett å trekke seg da, sier Risholt.

Usikker på om det kan slå positivt eller negativt ut

Han er usikker på hvordan dette vil slå ut for Fredrikstad i de to siste kampene for sesongen. Det er to poeng for klubben ned til Elverum og Arendal på direkte nedrykk. Olsen leder laget mot søndag, skriver FFK på sin hjemmeside.
– Om det slår positivt eller negativt ut med med Olsen ut sesongen vet vi ikke før søndag, men han er nå en stemme som har vært der i hele år, fortsetter Risholt.
Det er under et år siden Loberto ble ansatt som trener i klubben. Nå er det slutt for italieneren etter en forferdelig sesong.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 PÅ 17:54