Scanpix

Det brenner et lyseblått lys for Vegard Hansen og Mjøndalen

Det brenner et lyseblått lys for Vegard Hansen og Mjøndalen

19/05/2017 14:12Oppdatert 19/05/2017 15:09

Etter en solid sesongstart, har det plutselig stoppet helt opp for opprykksjagende Mjøndalen. Eurosport-ekspert Roger Risholt mener bruntrøyene ikke har råd til et nytt tap i fredagens toppkamp mot Sandnes Ulf.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Mjøndalen-Sandnes Ulf tjuvstarter den 9. serierunden i OBOS-ligaen når rogalendingene gjester Isachsen Stadion fredag kveld.

Vegard Hansens menn fikk en bra start på sesongen med tre seirer og to uavgjort på de første fem kampene, men har siden det gått tre kamper uten en eneste trepoenger. Sist ble det overtidstap mot Tromsdalen i Tromsø.

Med poengtap i dag, begynner det så smått å brenne et lyseblått lys for bruntrøyene med tanke på de direkte opprykksplassene i OBOS-ligaen, særlig om lagene foran skulle sitte igjen med tre poeng etter runden er ferdigspilt søndag kveld.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Video - Elverum rystet Mjøndalen

02:32

Eurosports OBOS-liga-ekspert Roger Risholt tror Mjøndalen skal få det tøft hjemme på kunstgresset på Nedre Eiker i kveld.

– Sandnes Ulf har møtt flere topplag så langt. De slo Bodø/Glimt hjemme, i tillegg har de møtt Start, som de var uheldige mot. De har hatt et tyngre kampprogram enn Mjøndalen, og kommet bedre ut av det. De har bare tre poeng opp til Start og Glimt på tabelltopp, sier Risholt.

Med tap fredag kveld, kan det søndag kveld være ni poeng opp til duoen på toppen av tabellen. Og det er før bruntrøyene gjester Aspmyra og Bodø/Glimt neste runde.

– For Mjøndalen sin del begynner det plutselig å bli et stykke opp om de skulle gå på et nytt tap i dag. De startet bra, men har hatt en solid formsvikt de siste kampene. Mot motstand de i utgangspunktet burde slå, har det blitt dårlig med poeng. Men det som taler for Mjøndalen i kveld er at de vanligvis er veldig gode hjemme på Isachsen Stadion, sier Risholt.

Med snart en tredjedel av OBOS-liga-sesongen unnagjort, mener Risholt kveldens oppgjør på Isachsen Stadion absolutt kan regnes nøkkelkamp for hjemmelaget.

– Før sesongen var det Mjøndalen på bortebane og keeperplassen jeg var skeptisk til, men Georges Bokwé har, sett bort fra en tabbe forrige kamp, vært bra. De scorer jo også masse mål. Men dette blir en nøkkelkamp for Mjøndalen. De har egentlig ikke råd til å tape denne, sier Risholt.

Video - Erla (8) elsker fotball og Mjøndalen

02:14
0
0