En lang sesong i OBOS-ligaen går mot slutten. Lørdag sparkes den tredje siste runden i gang og i den forbindelse har Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt, kommentator Anne Sturød og medlem av Klubbhuset og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth plukket årets fem beste signeringer.
Det er to spillere som går igjen på alle listene. Kristian Fardal Opseth i Bodø/Glimt og Niklas Sandberg i Ull/Kisa.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56

Risholts topp fem

Eurosports fotballekspert på OBOS-liga Roger Risholt har plukket ut følgende fem.
1. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt:
Ble hentet fra Sogndal og har levert til de grader i Bodø/Glimt med 23 mål i OBOS-ligaen. Det har vært et kjempekjøp av Glimt, han passer veldig fint inn i systemet. Han kom til riktig klubb til riktig tid, fikk spilletid og selvtillit. Nå jakter han Daniel Nannskogs rekord fra 2005 (27 mål).
2. Niklas Sandberg, Ull/Kisa:
Har scoret ti mål og står med ni målgivende. I forrige hjemmekamp mot Jerv scoret han fire mål. Har vært god i hele år etter at han kom fra Sandnes Ulf hvor han ikke fikk spesielt mye spilletid. Han har vært helt strålende på Ull/Kisas midtbane og levert mange målpoeng. Det er en spiller av høy klasse som neppe spiller i OBOS-ligaen neste sesong. Han er unorsk i stilen, kreativ og god med ball.
3. Steffen Lie Skålevik, Start:
Spissen kom i sommer, men har vært helt sykt bra. Han scoret to mot Ranheim, noe som gjør at han har åtte mål etter overgangen. Det er fantastisk, men han har også vært utrolig viktig i laget. Han jobber hardt og har en stor intensitet i spillet. Det er en drøm for enhver trener å ha en slik spiller i laget som «Mr. 100 prosent» – det er glød og innsats hele veien. Han har sjarmert Sørlandet.
4. Horenus Tadesse, Levanger:
19-åringen kom fra Verdal og har vært veldig god på midtbanen til Levanger. Han løper mye og har gode kvaliteter. Tadesse er ennå ung og har en veldig stor fremtid foran seg.
5. José Ángel Jurado:
Det er min favorittspiller i OBOS-ligaen. Det er en drøm å se han spille fotball. Overblikket og kreativiteten i pasningsspillet står til et helt annet nivå. Han slet i begynnelsen, men har spilt seg utrolig opp. Han er en av OBOS-ligaens beste spillere.
Saken fortsetter under videoen:

Opseth-hat trick på åtte minutter

Sturøds topp fem

Eurosports kommentator Anne Sturød har plukket ut disse fem signeringene.
1. Kristian Fardal Opseth:
Antall scoringer alene (23) forklarer hvorfor han topper denne listen. OBOS-toppscoreren har levert fra første seriekamp for Bodø/Glimt, og overgangen fra Sogndal ble klokelig nok gjort permanent i sommer.
2. Steffen Lie Skålevik:
En mann som også leverte mål umiddelbart da han kom til Start fra Brann i overgangsvinduets siste timer i sommer. Har blitt akkurat det Start har drømt om og savnet hele sesongen: En spiss som scorer mål. Så langt åtte på åtte kamper.
3. Niklas Sandberg:
Gikk fra Sandnes Ulf til Ull/Kisa i vinter og har hatt en fantastisk utvikling i 2017. Ti scoringer, ni målgivende, Norges raskeste hat trick på 40 år og et spill som har ført til eliteseriebud – det har rett og slett vært en glede å følge 22-åringen denne sesongen.
4. José Angel Jurado:
Ingen umiddelbar suksess i Bodø etter overgangen fra nivå to i Spania. Men etter å ha fått litt tid til å tilpasse seg har vi fått se hans kvaliteter, han har et overblikk og en pasningsfot som gir ham full kontroll på Glimt-midtbanen.
5. Pontus Silfwer:
Et nydelig funn av Mjøndalen, som gikk rett inn som kaptein i laget da han kom før sesongen. En av MIFs aller beste i den halve sesongen han var der, noe også interessen fra og overgangen til allsvenskan er et tydelig bevis på.

Gauseths topp fem

Som Mjøndalen-spiller har Gauseth vært på banen i 16 kamper i OBOS-ligaen denne sesongen og har spilt mot en del av spillerne på denne listen. Klubbhuset-mannen har tatt ut følgende spillere på sin topp fem liste.
1. Niklas Sandberg, Ull/Kisa:
Fra en statist-rolle i Sandnes til hovedrolle i ligaen - Sandberg runder 20 målpoeng som indreløper for en middelhavsfarer. Det står det respekt av.
2. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt:
Spissen til Glimt skårer alltid mye i OBOS. Men å bøtte inn 23 på 24 starter er intet mer enn monumentalt.
3. Simon Larsen, IK Start:
Larsen har vært limet i et Start-lag som har vært langt fra overbevisende. Hadde aldri vært et Eliteserie-lag igjen uten Larsen.
4. Pontus Silfver, Mjøndalen:
Forsvant til Allsvenskan etter kun 17 svært overbevisende kamper i brunt.
5. Robert Stene, Levanger:
Leverer fortsatt som 34-åring. 14 mål på 21 starter.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12