ULLEVAAL STADION (Eurosport.no)
Det ble ikke cupjubel for Krepin Diatta, men senegaleseren var nest sist på ballen som Frode Kippe satte i eget mål i andre omgang. Mot Lillestrøm viste 18-åringen at han er en trussel og han er det største salgsobjektet i Eliteserien.
Etter kampen snakket Diatta til pressen om det som kan ha vært han siste kamp for Sarpsborg 08.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Neste sesong, kanskje spiller jeg i Sarpsborg. Jeg vil bare spille fotball, det er min manager og klubben som kommer til å bestemme det. Det er ikke noe problem for meg om det blir Sarpsborg neste sesong. Om jeg har en mulighet til å dra, er det heller ikke noe problem, sier Diatta etter kamen.
I sommer var senegaleseren nær en overgang til Club Brugge. På spørsmål fra Eurosport.no om den belgiske storklubben ville vært et bra steg for han, svarer 18-åringen:
– Ja, det er et bra steg for meg. Om Sarpsborg er klar til å selge, er det greit, sier Diatta til Eurosport.no og legger til:
– Om det ikke blir salg, er det også greit, sier Diatta.

Rosted: – Har spilt sin siste kamp for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08-stopper Sigurd Rosted tror Diatta nå er tapt for klubben. På spørsmål om han tror han har spilt sin siste kamp for Sarpsborg 08, svarer han kontant.
– Ja, sier Rosted.
Han mener hans senegalesiske lagkamerat er god nok for VM-troppen til Senegal. På spørsmål om han er den mest talentfulle han har spilt med, er han like kort.
– Ja, svarer Rosted.

Vil ikke skylde på dommeren

Diatta ble i første omgang lagt i bakken av LSK-spiller Marius Amundsen. Kontakten var tydelig mellom Amundsen og foten til Diatta.
Men dommer Ola Hobber Nilsen vinket spillet videre. Etter kampen ville ikke Sarpsborgs stjerneskudd legge skylden på dommeren.
– Ja, det var en klar straffe. Men vi står ikke her og klager på det, at vi ikke fikk straffen. Vi kommer ikke til å skylde på dommerne. Normalt ville det vært straffe, men det er en cupfinale og vanskelig for dommeren, sier Diatta sympatisk.
Han mener Sarpsborg 08 tapte kampen ved å ikke være klar når signalet gikk.
– Dette er vår feil. Vi får en dårlig start. Skal du vinne finalen, må du være klar når kampen starter. Men slik var det ikke for oss. Vi hadde mange sjanser, men det gikk ikke, sier Diatta.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18