Fotball
Kvalifisering Eliteserien

To år etter han ble syndebukk for Hødd, fikk han sin revansje: – Jeg hadde full kontroll

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Karlsen2

Foto: Eurosport

AvVebjørn Bjørkås
02/12/2017 på 20:28 | Oppdatert 02/12/2017 på 21:03

Michael Karlsen dummet seg ut kvalifiseringen for Hødd for to år siden. Nå er han skrevet inn som helt i Ranheim-historien.

Ranheim - Sogndal 1 -1 (5-4 etter straffer)

Michael Karlsen ble den store helten og sendte Ranheim til Elitserien med sin avgjørende straffe både fem minutter før full tid og i straffesparkkonkurransen.

OBOS-ligaen

Sammenlignet Sogndal med Bodø/Glimt – måtte bite i seg ordene etter Grorud-show

FOR 20 TIMAR SIDAN

Mannen med tilnavnet "Panenka-Karlsen" ble den store syndebukken for Hødd for to år siden da han valgte å chippe da han kunne sendt Hødd videre i kvalifiseringen til Eliteserien.

Nå hadde Karlsen lært, og fikk sin endelige revansje på fotballbanen.

– Jeg har scoret på fire av fire i år. Jeg vet at om jeg gjør det skikkelig så går den som regel i mål. Jeg var veldig sikker og ville ha den siste for å agjøre det. Den fikk jeg i dag, og det var fantastisk, sier Karlsen til Eurosport etter kampen.

– Du er tøff i skallen?

– Jeg hadde full kontroll, sier Karlsen tydelig rørt.

Ranheim-spiller Kristoffer Løkberg er en god kompis av Karlsen, og mente det ikke kunne blitt avgjort på en mer fortjent måte.

– Det er helt sinnsykt. Det er helt rått. Det er det beste som kunne skjedd, og det var akkurat det jeg lå å tenkte på da jeg ikke hadde sjanse til å sove i natt, sier Løkberg til Eurosport.no

Se Karlsens straffe som sendte Ranheim til Eliteserien. Saken fortsetter under.

– Signerer kontrakten på festen

Etter alt Karlsen har vært gjennom etter den fatale missen for to år siden, var det stort som kompis og lagkamerat å se han få sin personlige revansje.

– Det første han sa var at han ba om å få ta nummer fem, og at dette her skal han avgjøre.

– Det er så fortjent. Han er en av mine beste kompiser, og det å se at han lykkes nå er helt fantastisk. Jeg vet hvor mye han angrer på det som skjedde, og alt han gikk gjennom i ettertid. Så scorer han to mål i i dag, det er så fortjent og artig, sier Løkberg.

Karlsen er uten kontrakt etter sesongen, men det blir det gjort noe med nå mener Løkberg. Kanskje tidligere enn planlagt.

– Det skal jeg love deg blir gjort noe med. Den blir kanskje signert allerede på festen, sier Løkberg.

– Han er en vinner, han har knallhard skalle på det der, både på godt og vondt. Om han får trent godt gjennom vinteren nå, skal han gi stopperne i Eliteserien noe å bryne seg på, sier Løkberg.

Hylles av Helland

Rosensborg-stjerne Pål André Helland var raskt ute på Twitter med å hylle sin kompis Karlsen etter at den enorme personlige revansjen var et faktum.

OBOS-ligaen

Lånes ut til Åsane og med i troppen mot Ranheim: – Blir deilig å spille litt kamper

I GÅR PÅ 13:49
OBOS-ligaen

Ble lånt ut fra Glimt for få dager siden – kan være klar allerede mot Sogndal

I GÅR PÅ 13:06
Relatert
FotballKvalifisering EliteserienSogndal FotballRanheim
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen