Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror AaFK-juvel kan bli et salgsobjekt: – Han har x-faktor

Jacob Sundblom Nygaard

Publisert 03/12/2018 klokken 17:04 GMT+1

19 år gamle Pape Habib Gueye har vært strålende etter at han kom til AaFK i april.

Pape Habib Gueye

Foto: Scanpix

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Senegaleseren har tatt steg for steg etter at han kom til klubben. Det er først mot tampen av sesongen at han spilte seg til fast plass i laget, og i andre kvalikrunde var han helt sentral med to scoringer da Sogndal ble senket med 3-1 på hjemmebane.
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen Roger Risholt, som tidligere kåret spilleren til årets innbytter, har latt seg imponere av 19-åringen.
– Han har kommet inn og vært helt sentral for Aalesund, blant annet gjennom å avgjøre flere kamper. Han er fysisk sterk, rask, bra teknisk, og god både rett- og feilvendt. Han har x-faktor, mener Risholt.

Advarer Stabæk

I OBOS-ligaen står spilleren med bare tre starter for AaFK, men med hele 21 innhopp. På den tiden har han bokført ni scoringer og to målgivende pasninger. I kvalikoppgjørene mot Sogndal og Nest-Sotra har han scoret tre ganger. Risholt mener angrepsspilleren er i stand til å lage trøbbel for Stabæk onsdag, da lagene møtes i den første av to kvalikkamper mot Eliteserien.
– Han vil få en nøkkelrolle om AaFK skal slå Stabæk. Han og spissmakker Fridjonsson møter et ustabilt forsvar, og de to sammen kan ta knekken på Stabæk, sier han.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Aalesund-trener Lars Bohinen har tidligere ytret at Habib Gueye slet med å ta til seg en del av det taktiske aspektet, og at språket var en utfordring. Risholt mener AaFK kan ha fullet gull dersom de skolerer spissen i større grad.
– Om Habib Gueye får ordentlig skikk på det taktiske så har han et utrolig potensial. Han startet med å spille juniorfotball og 4. divisjon for AaFK, men etter bare noen måneder har han en nøkkelrolle. Pilen har pekt riktig vei, og jeg tror han kan bli et videresalgsobjekt. Da snakker vi fort større ligaer enn de norske, sier han, som tror Habib Gueye vil utgjøre en forskjell for AaFK dersom de spiller i Eliteserien neste sesong.

– Kan bli Eliteserie-hit

For selv om spilleren har levert og vil være viktig for tangotrøyene om de skal ta skalpen på Stabæk, finnes det store rom for forbedringer.
– Han kan bli en hit i Eliteserien om AaFK skulle komme dit. Samtidig som han scorer masse mål, burde han faktisk scoret enda flere. I avslutningsøyeblikket mener jeg han har mye å gå på, sier Roger Risholt.
Den første av kvalikkampene mellom Aalesund og Stabæk spilles onsdag på Nadderud. Returkampen går førstkommende søndag.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame