– Det kan gjøres en del kupp her, absolutt, sier Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.
Hele 53 spillere i Eliteserien står uten kontrakt og er Bosman-spillere èn serierunde før slutt. I oversikten i bunnen av saken ser du hvilke spillere dette gjelder. Oversikten inneholder ikke innlånte spillere og derfor er ikke navn som Sarpsborg 08s Jonas Tamm eller Branns Samuel Radlinger med i oversikten. Noen har også signalisert at de vil forlenge kontrakten, som for eksempel Sandefjord Lars Grorud.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 PÅ 13:33

– En litt ekkel situasjon

Flest spillere på utgående kontrakt har Kristiansund med hele åtte spillere deriblant keeperesset Sean McDermott og kaptein Dan Peter Ulvestad.
– Det er selvsagt ikke noen ønskesituasjon at de to fortsatt ikke har inngått nye kontrakter. Vi jobber fortsatt for å løse dette, og har et godt håp om å lykkes, skriver sportslig leder Kenneth Leren i en SMS til Eurosport.no.
Fredheim mener klubben ikke er i en ideell situasjon.
– McDermott er en av Eliteseriens beste keepere og har en klar ambisjon om å bli irsk landslagskeeper. Jeg vil tro han kan være interessant for andre, gjerne utenfor Norge også. Det er en litt ekkel situasjon å ha han på utgående kontrakt. Han har utviklet seg til å bli en god keeper. Ulvestad virker mer som en klubblojal spiller, så det virker mer udramatisk, sier Fredheim.
  • Lad opp til Eliteserie-runden med Fotball Direkte lørdag klokken 16.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Dette er de heteste navnene

Kommentatoren mener flere av spillerne på listen er interessant for flere klubber. Her er hans topp seks liste over de heteste navnene.
– Herlolind Shala. Utvilsomt. Og Moussa Njie, ut i fra en kombinasjon av alder, posisjon og egenskaper. Begge to er gode driblere og gode til å skape ting på egenhånd. De har en ung alder og er hete objekter for ganske mange klubber. I tillegg vil jeg trekke frem Simen Wangberg. Han har imponert meg og tatt steg de siste årene. Han fremstår som en lederfigur på banen nå etter og ikke ha slått til i hverken Brann eller RBK, sier Fredheim, og fortsette:
– McDermott er også et navn som må med. Arnor Smarason er også het, tross sin høyere alder, men han har vist i norsk fotball at han har et bra Eliteserie-nivå inne. Samtidig vil nok mange i Eliteserien være interessert i å hente Peter Orry Larsen. Han holder fortsatt et godt Eliteserie-nivå. Brann signerte Løkberg og jeg tipper Orry Larsen ikke er interessert i å være fjerde eller femte valg neste sesong. Han kunne gjort en god jobb på mange lag i Eliteserien.
Rosenborg, Sarpsborg 08 og Haugesund er de tre klubbene som ikke har spillere på utgående kontrakt.
– Det sier noe om at de har signert de spillerne de ønsker som kan være bidragsytere flere sesonger fremover. Det gir god kontinuitet på spillerlogistikken. For Rosenborgs skjer dette i et trenerbytte, at de er signert fra forrige trener. Det gjør det litt mer usikkert. Blir det Coolen eller en annen, ønsker nok den nye treneren å få inn to til tre nye spillere som passer inn i sin filosofi. Da må kanskje klubben selge noen for å forsterke stallen ytterligere. Dette for å ha en begrensning på stallen og ha 23 til 25 spillere.
  • Se Rosenborg - Bodø/Glimt lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og TVNorge
Dette sa Fredheim Holm om fremtiden denne uken. Saken fortsetter under videoen:
Under ser du hvilke spillere som er på utgående kontrakt (kilder: Dagbladet, VG, Transfermarkt, Fædrelandsvennen og klubbenes hjemmeside).
Brann:
Peter Orry Larsen, Ruben Kristiansen og Daniel Braaten.
Molde:
Petter Strand, Isak Ssewankambo og Mattias Moström.
Kristiansund:
Sean McDermott, Conny Månsson, Dan Peter Ulvestad, Sverre Økland, Pål Erik Ulvestad, Jonas Rønningen, Henrik Gjesdal og Christophe Psyché.
Ranheim:
Øyvind Storflor og Karl Morten Eek.
Odd:
Martin Broberg, Fredrik Semb Berge, Andreas Nordvik og Stefan Mladenovic.
Vålerenga:
Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim og Enar Jääger.
Tromsø:
Simen Wangberg, Magnar Ødegaard, Christian Landu-Landu, Hans Norbye og Filip Loncaric.
Bodø/Glimt:
Thomas Jacobsen, Emil Jonassen, Thomas Drage og Zoran Popovic.
Strømsgodset:
Espen Bugge Pettersen, Francisco Junior, Kim André Madsen, Martin Rønning Ovenstad og Hasan Duman.
Start:
Herolind Shala.
Lillestrøm:
Frode Kippe, Arnor Smarason, Marius Amundsen og Stefan Antonijevic.
Stabæk:
Moussa Njie, Jeppe Moe, Daniel Granli, Håkon Skogseid og Emil Bohinen.
Sandefjord:
Victor Demba Bindia, Erik Mjelde, Lars Grorud, Pau Morer og William Kurtovic.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 PÅ 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 PÅ 11:22