Populære sporter
All sport
Vis alt

Spania har stallen, men Norge har stjernene: – Det er vi veldig glad for

Oppdatert 14/10/2023 klokken 21:19 GMT+2

Når Norge tar imot Spania til skjebnekampen på Ullevaal søndag kveld er det faktisk lille Norge som har de to største fotballstjernene blant de to troppene.

Vitser med norsk presse etter Beckham-spørsmål: – Dere er skumle dere òg

ULLEVAAL (Discovery):
Sommeren 2012 tok det spanske fotballandslaget sitt tredje strake mesterskap da de vant EM.
I Sør-Afrika i 2010 vant landet VM for første gang. To år før de igjen sikret sin andre EM-triumf da de vant mesterskapet som ble arrangert i Østerrike og Sveits.
Suksessen i de store mesterskapene har derimot ikke kommet like lett siden 2012. I 2014, da de skulle forsvare VM-tittelen, endte det med fiasko og exit i gruppespillet. Etter tre tap i åttedelsfinalen i VM i 2018 og 2020, samt i EM i 2016, kom det en opptur med bronse i 2020-EM.
– Jeg skal være forsiktig å si at jeg tror det aldri kommer til å skje igjen, men jeg tror ikke det kommer til å skje igjen på veldig lang tid, sier Petter Veland om Spanias rekke med tre strake mesterskap.
– Jeg tror oppriktig talt at det spanske landslaget der er det sjukeste man har sett i fotballsammenheng.
Veland er fotballekspert og kommentator i Viaplay. Han har fulgt spansk fotball tett i flere år. Nylig gjestet han Discoverys podcast Indre bane for å snakke om spansk fotball og se frem mot den viktige EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Spania på Ullevaal søndag.
Hør hele episoden av Indre bane her.

Norge har superstjernene

Men det er ikke stjernegalleriet fra 10-15 år siden som Norge møter søndag kveld.
– Nå er det et normalt godt landslag. Det er ingenting med Spania som tilsier at de er en kjempefavoritt til mesterskap lenger.
Når spanjolene entrer Ullevaal-matta søndag kveld mot Norge er det ifølge Veland faktisk lille Norge som har de to beste fotballspillerne på banen.
– Når man har reflektert litt rundt hvordan disse troppene ser ut og hvordan de passer til hverandre og opp mot hverandre. Det er ingen som helst tvil om at totalt så kommer Spania sterkere ut, men vi har faktisk en kamp på søndag hvor de to beste spillerne er norske når de møter Spania. Det er litt kult, sier Veland og sikter til Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ekspert gleder seg over Spania-proffene: – Positivt overrasket

– Veldig glad for

Når Discovery spør landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen før Spania-kampen hva han tenker om at det er Norge som har de to største stjernene i en landskamp mot den store fotballnasjonen Spania sier han:
– Det er vi veldig glad for. Erling og Martin er forgrunnsfigurer og gode eksempler på god norsk spillerutvikling.
– Høres det sprøtt ut for deg at det faktisk er realiteten?
– Ja, det kan du kanskje si. Men tradisjonelt har Norge hatt noen veldig gode spillere med Tom Lund, Odd Iversen og Hallvar Thoresen. Som også har stått i forgrunnen og vært de beste spillerne på banen.

Vrien oppgave

For Norges del er det kun seier som er godt nok dersom man skal sikre seg en direkte EM-plass via kvalifiseringen.
Veland tror det kommer til å bli en svært vanskelig oppgave mot et Spania-lag som begynner å finne seg selv under trener Luis de la Fuente.
62-åringen tok over laget i desember i fjor, og ledet laget for første gang mot nettopp Norge, da de møttes i første kamp i EM-kvaliken i mars. Da endte det med 3-0-seier til spanjolene.
– Det er litt urovekkende med norske syn at det er ganske mange spillere i den spanske troppen som har sett litt for gode ut. Det er mange av de som er i form og gjør det bra i sine klubber. Det er dessverre noen piler som peker oppover for Spania, sier Veland.
Han mener at Norge er avhengig av å ha marginene på sin side dersom det skal bli tre poeng på Ullevaal søndag.
– Det viktigste for Norge slik jeg ser det er at man klarer å holde konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen og unngår enkeltfeil og kommunikasjonssvikt. Ørjan Nyland må ha en god dag i buret også må Ødegaard og Haaland være på sitt aller beste.
– Men noen ganger er det nok så enkelt som at dersom Spania har en god dag og spiller opp mot sitt beste så er det fint lite Norge kan gjøre annet enn å håpe på at de har marginene på sin side og at nøkkelsituasjoner går i vår favør.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame