Frankrike med utrolig rekord – vant 14-0 (!)

Espen Blaker

Oppdatert 18/11/2023 klokken 23:27 GMT+1

Kylian Mbappé og co ble historiske i møtet med Gibraltar.

Kylian Mbappé scoret tre av Frankrikes 14 mål mot Gibraltar.

Gibraltar var ikke forventet å gi Frankrike særlig kamp i Nice, men at hjemmelaget skulle ende opp med å score 14 (!) ganger var det nok ingen som hadde sett for seg.
Seiersmarginen er den største i EM-kvalifiseringens historie. Den tidligere rekorden var holdt av Tyskland, da de slo San Marino 13-0 i 2006.
Franskmennene ledet 3-0 etter et kvarter, og da Gibraltar like etter ble redusert til ti mann øynet man en skikkelig storseier.
Til pause var stillingen 7-0, og med samme utfall i andre omgang ble vertene altså historiske.
PSG-stjernen Kylian Mbappé scoret hat trick. Totalt ni spillere tegnet seg på scoringslisten for «Les Bleus».
Frankrike var allerede EM-klare før rekordseieren, og står med sju strake seire og 27-1 i målforskjell før siste kvalik-kamp mot Hellas tirsdag.
I samme gruppe tok Nederland et langt steg mot EM med 1-0-seier hjemme mot Irland. Nå holder det med poeng i tirsdagens bortemøte med Gibraltar, noe som må sies å virke overkommelig.