Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere OBOS-ligatoppscorer klar for RBK: – Den største klubben i Norge

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 07/03/2023 klokken 09:05 GMT+1

Kjetil Rekdal og Rosenborg henter en utfordrer til spissplassen. Inn portene på Lerkendal kommer 22 år gamle Oscar Aga.

Oscar Aga

Foto: NTB

Den 22 år gamle spissen kommer fra Elfsborg og har signert en treårskontrakt med klubben som strekker seg ut 2026. Det bekrefter Rosenborg på sine hjemmesider.
– Det var et veldig enkelt valg for min del. Alle vet hva Rosenborg er i Norge, for det er den største klubben. Det er en veldig fin klubb og da jeg hørte om interessen, var det absolutt noe jeg ville, sier Aga til rbk.no
Oscar Aga dro til Sverige i 2022 etter å ha blitt toppscorer i OBOS-ligaen sesongen før. Oslo-gutten scoret 24 mål og var den viktigste årsaken til at Grorud berget plassen på nivå to.
I Elfsborg ble det få sjanser til å vise seg fram for den målkåte 22-åringen. Aga fikk totalt 16 opptredener på førstelaget, men fikk kun starte én kamp. Det var i 3-0-seieren mot Helsingborg i nest siste serierunde i fjor.
På de drøyt 250 minuttene med fotball han fikk i Elfsborg, scoret han tre ganger.
– For meg handler det om å få spilletid. Kommer jeg på banen, så scorer jeg mål. Jeg er en målsnik som er på plass til rett tid, sier han.
Aga er Rosenborgs sjette nysignering inn mot 2023-sesongen. Tidligere i vinter har de hentet Ulrik Yttergård Jenssen, Santeri Väänänen, Jayden Nelson, Ísak Snaer Thorvaldsson og Morten Bjørlo.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame